Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης

Το νέο νομοσχέδιο για το φορολογικό, οι αυξημένες εγγυήσεις που παρέχει το ελληνικό Δημόσιο, ο αυξημένος συγκριτικά με πέρυσι αριθμός των νέων επενδυτών στη Σοφοκλέους, καθώς και ο νέος κανονισμός του Χ.Α. είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης
Το νέο νομοσχέδιο για το φορολογικό, οι αυξημένες εγγυήσεις που παρέχει το ελληνικό Δημόσιο, ο αυξημένος συγκριτικά με πέρυσι αριθμός των νέων επενδυτών στη Σοφοκλέους, καθώς και ο νέος κανονισμός του Χ.Α. είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης.

Φορολογικό: Δεκαετή φορολογική ασυλία για τις επιχειρήσεις που προχωρούν σε μεγάλες επενδύσεις, αντικειμενικοποίηση των φορολογικών ελέγχων, κατάργηση των πιστοποιητικών για τις μεταβιβάσεις ακινήτων αλλά και αυστηρές κυρώσεις για τη διακίνηση πλαστών τιμολογίων, προβλέπει το νομοσχέδιο ”σκούπα” που δημοσιοποίησε χθες το υπουργείο Οικονομικών, όπως τονίζει το Κέρδος.

Από την πλευρά της η Ναυτεμπορική αναφέρεται στα φοροκίνητρα ανάπτυξης που θεσπίζει το ”νομοσχέδιο – σκούπα”. Σύμφωνα με το Βήμα η έναρξη επιτηδεύματος θα γίνεται με εγγυητική επιστολή, ενώ παράλληλα κάνει λόγο για κοινωνικές παροχές, κίνητρα και διευκολύνσεις για επενδύσεις, αλλά και προσκόμματα με άλλοθι την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Η Καθημερινή τονίζει μεταξύ άλλων πως η μεταβίβαση ακινήτου θα πραγματοποιείται με ένα πιστοποιητικό, ενώ η Ελευθεροτυπία κάνει λόγο για νομοσχέδιο σκούπα και με απλουστεύσεις.

Δημόσιο: Εκτός ελέγχου και πέραν του ορίου του 3%, όπως ορίζει ο νόμος, κινούνται οι εγγυήσεις που παρέχει το ελληνικό Δημόσιο σε φορείς του ευρύτερου δημοσίου τομέα προκειμένου να δανειστούν από ξένες τράπεζες, αναφέρει η Ναυτεμπορική, ενώ η Εξπρές προσθέτει πως οι εγγυήσεις που είχαν δοθεί από το Δημόσιο έως τις 30/09 ανέρχονταν στα 2,1 δισ. ευρώ.

Σοφοκλέους: Αυξάνουν τις θέσεις τους οι ξένοι θεσμικοί, σύμφωνα με την εφημερίδα Κέρδος. Η Ναυτεμπορική κάνει λόγο για οριακή πτώση στη Σοφοκλέους, με απώλειες στις τιμές των ομολόγων.

Σύμφωνα με την Ημερησία ο αριθμός των επενδυτών φέτος έχει τετραπλασιαστεί από πέρυσι, ενώ συμπληρώνει πως εμφανίστηκαν 90.000 νέόι επενδυτές. Η Ελευθεροτυπία τονίζει πως ο νέος κανονισμός λειτουργίας φέρνει στη Σοφοκλέους νέες κατηγορίες διαπραγμάτευσης μετοχών, αλλά και διαφορετικά ωράρια συναλλαγών, ενώ διαχωρίζονται οι ”καλές” από τις προβληματικές επιχειρήσεις.

Στις ”ριζικές αλλαγές” που επέρχονται στη Σοφοκλέους με τον νέο κανονισμό αναφέρεται η Εξπρές που κάνει λόγο για σημαντικές καινοτομίες και αναθεωρήσεις του υφιστάμενου τρόπου υπαγωγής των εταιριών που βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση στο Χ.Α.

Το Βήμα τονίζει πως η εισαγωγή των εταιριών στη Σοφοκλέους γίνεται πιο αυστηρή με τον νέο κανονισμό, ενώ κάνει λόγω για μετοχές ”πολλών ταχυτήτων”.

Οικοδομική Δραστηριότητα: Υποχωρεί η οικοδομική δραστηριότητα, σύμφωνα με το Χρηματιστήριο που αναφέρει πως η ΠΟΚΟΕ προβλέπει κάμψη των πωλήσεων για το 2003.

Aspis Bank: Στα αποτελέσματα εννεαμήνου της Aspis Bank αναφέρονται τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης.

Nova Bank: Ζημίες ύψους 30 εκατ. ευρώ θα εμφανίσει η Nova Bank σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v