Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Κατεύθυνση από τις διεθνείς αγορές για το ΧΑ

Ελλείψει σημαντικών εγχώριων εξελίξεων, οι ΑΧΕ εκτιμούν πως οι διεθνείς αγορές θα παραμείνουν ο βασικός διαμορφωτής της τάσης στο Χ.Α., ενώ προβλέπουν πως η πιθανότητα πτώσης είναι περιορισμένη, με τον όγκο των συναλλαγών ωστόσο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Τα ”δυνατά” αποτελέσματα εννεαμήνου της 3Ε φέρνουν τη μετοχή στο επίκεντρο.

ΑΧΕ: Κατεύθυνση από τις διεθνείς αγορές για το ΧΑ
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Το κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές εξακολουθεί να ασκεί σημαντική επίδραση και στο ελληνικό χρηματιστήριο, όπως αναφέρει η Εθνική ΑΧΕ στο πρωινό της report.

Σύμφωνα με την Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, η αγορά αναμένεται να συνεχίσει τη σταθεροποίησή της σε αυτά τα επίπεδα και σήμερα, ενώ παράλληλα η χρηματιστηριακή κάνει λόγο για επιλεκτικές αγορές σε blue chips.

Δεν προβλέπει σημαντική διαφοροποίηση κατά τη σημερινή συνεδρίαση η Marfin Hellenic, εν αναμονή της ανακοίνωσης περισσότερων αποτελεσμάτων εννεαμήνου από τις επιχειρήσεις, ενώ συμπληρώνει πως ο όγκος των συναλλαγών προβλέπεται ότι δεν θα παρουσιάσουν σημαντική ανάκαμψη.

Η Marfin Hellenic συμπληρώνει πως τα δυνατά αποτελέσματα εννεαμήνου της Coca–Cola 3Ε, τα οποία ήταν βάσει των αναμενομένων, σε συνδυασμό με την προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεων για το έτος από τη διοίκηση είναι πιθανόν να προσελκύσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον για τη μετοχή της εταιρίας.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της EFG Eurobank Securities, η οποία εκτιμά πως το επενδυτικό ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στην Coca–Cola 3Ε, ως αποτέλεσμα των ”ισχυρών” μεγεθών εννεαμήνου.

Παράλληλα, η EFG Eurobank Securities εκτιμά πως η έλλειψη σημαντικών εγχώριων εξελίξεων, σε συνδυασμό με την τάση διόρθωσης που παρατηρείται στις διεθνείς αγορές, ενδέχεται να οδηγήσει σε αποκόμιση κερδών, αν και επισημαίνει πως η πιθανότητα για πτωτική κίνηση είναι περιορισμένη.

Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η άποψη της Εγνατίας ΑΧΕ, η οποία όπως αναφέρει στο πρωινό της report είναι πιθανή η ανοδική κίνηση του Γενικού Δείκτη, υποβοηθούμενη από το ”καλό” διεθνές κλίμα και από τα μεγέθη εννεαμήνου της Coca–Cola 3Ε.

Στο ενδιαφέρον των επενδυτών στον τραπεζικό κλάδο κατά τη χθεσινή συνεδρίαση επικεντρώνεται η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ, η οποία εκτιμά πως το γεγονός αυτό δημιουργεί προϋποθέσεις ανόδου του Γενικού Δείκτη, εφόσον εκτιμά πως υποδεικνύει την ενεργό συμμετοχή εγχώριων και αλλοδαπών χαρτοφυλακίων στην αγορά.

Η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ συμπληρώνει πως οι μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης, εκτός των περιπτώσεων όπου υπάρχει σημαντική βελτίωση των οικονομικών στοιχείων, θα περιμένουν να εκδηλωθεί και πάλι έντονα ανοδικό momentum στο Χ.Α. ώστε να ακολουθήσουν.

Τι έγινε χθες: Σταθεροποιητικά κινήθηκε χθες η αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει με οριακή πτώση 0,08%, ενώ οι όγκοι των συναλλαγών παρέμειναν χαμηλά, αναφέρει η Marfin Hellenic.

Επιχειρηματικά Νέα: Στη σύσταση δύο νέων θυγατρικών εταιριών προχώρησε ο όμιλος Άκτωρ για την ανάληψη έργων στο εξωτερικό, αναφέρει η Marfin Hellenic στο πρωινό της report.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v