Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Αρωμα διόρθωσης” στη Σοφοκλέους

Κλίμα ήπιας διόρθωσης μεταφέρουν στη Σοφοκλέους οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι ίδιες ”δυσκολεύονται” στα νέα υψηλά επίπεδα όπου και βρίσκονται. Προς τις 2.180 μονάδες υποχωρεί ο Δείκτης, ενώ οι απώλειες σε επίπεδο μετοχών είναι ευρύτερες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μικρή η διόρθωση σε επίπεδο Δείκτη, μεγαλύτερη όμως η έκτασή της σε ό,τι αφορά το σύνολο των μετοχών.

Κατά 0,54% υποχωρεί ο Δείκτης, προς τις 2.180 μονάδες, με συναλλαγές 14 εκατ. ευρώ στο πρώτο ημίωρο (με τη Δελτα Συμμετοχών να έχει πραγματοποιήσει συναλλαγές 5,6 εκατ. ευρώ και την Alpha 1,5 εκατ. ευρώ).

Όμως περί τις 180 μετοχές υποχωρούν, ενώ μόλις 40 αντιδρούν μέχρι στιγμής. Οι ενδείξεις και οι προϋποθέσεις για αντίδραση προς τις 2.220 μονάδες παραμένουν σε ισχύ, πλην όμως έξωθεν, αφορμής δοθείσης, επιχειρείται μία μικρή στάση μέχρι νεωτέρας.

Στο σύνολό τους οι μετοχές-σηματωροί που θα κάνουν τη διαφορά (με αιχμή κυρίως την Alpha στη συγκεκριμένη φάση) υποχωρούν με μικρές ή μεγαλύτερες απώλειες.

Οι μέχρι στιγμής συναλλαγές στη μετοχή της Εθνική παραμένουν χαμηλές, όπως και στις ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Eurobank, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η αντίδραση του Δείκτη προς τις 2.194 μονάδες.

Παρ’ όλα αυτά, επιμέρους μετοχές επιμένουν ανοδικά, με χαρακτηριστική την περίπτωση της ΔΕΛΤΑ, αλλά και της Folli Follie προς τα 20 ευρώ, καθώς και των ΧΑΛΚΟΡ, Φουρλή, Alter, Βαρυτίνης, Βωβού και ελαχίστων ακόμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v