Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι άνδρες με τα μαύρα!

Ποιος είναι ο ρόλος του διαιτητή στο παιγνίδι; Κατά τη χριστιανική άποψη είναι εκείνος που αποδίδει άμεσα δικαιοσύνη. Κατ’ ”άλλους” ο διαιτητής είναι εκείνος που απλώς χρησιμοποιεί τους κανόνες για να βοηθά τους ισχυρότερους να κερδίζουν...

Οι άνδρες με τα μαύρα!
Ποιος είναι ο ρόλος του διαιτητή στο παιγνίδι; Κατά τη χριστιανική άποψη είναι εκείνος που αποδίδει άμεσα δικαιοσύνη. Κατ’ ”άλλους”, ο διαιτητής είναι εκείνος που απλώς χρησιμοποιεί τους κανόνες για να βοηθά τους ισχυρότερους να κερδίζουν...

Στο πρόσφατο ποδοσφαιρικό παιγνίδι του Πανιωνίου με την Μπαρτσελόνα ο διαιτητής άνοιξε νέους ορίζοντες στο άθλημα. Δεν τολμούσε ένας παίκτης του Πανιωνίου να κοιτάξει κάποιον της Μπαρτσελόνα στα μάτια και αντίκριζε την κίτρινη κάρτα! Τέτοια ”προστασία” δεν την είχαν ανάγκη οι παικταράδες της Καταλονίας, αλλά ο διαιτητής προνόησε πριν απ’ αυτούς γι’ αυτούς!



Στο παιγνίδι του ΠΑΟΚ οι Θεσσαλονικείς θα μπορούσαν να παίζουν μέχρι τώρα δίχως να έχουν πετύχει ένα δεύτερο γκόλ. Όσες φορές κι αν έστελναν την μπάλα στα δίκτυα, ο διαιτητής θα σφύριζε οφσάιντ!

Ο Άρης Θεσσαλονίκης είχε την ατυχία να παίζει με ιταλική ομάδα.

Κι όταν οι Ιταλοί της Περούτζια δεν τα κατάφεραν, ήρθε ο μαυροντυμένος να σφυρίξει ένα ανύπαρκτο πέναλτι. Και στο κέντρο του γηπέδου να ήταν η μπάλα, ο διαιτητής ήταν αποφασισμένος να σφυρίξει την εσχάτη των ποινών...

Το θέμα της διαιτησίας δεν απασχολεί μόνο τους φίλους του ποδοσφαίρου, αλλά και άλλων αθλημάτων.

Για παράδειγμα, τους φίλους χρηματιστηριακού στοιχήματος. Ποιος να είναι άραγε ο ρόλος των ανδρών με τα μαύρα;



Να αποδώσουν δικαιοσύνη ή να χρησιμοποιήσουν τους κανόνες του παιγνιδιού προς όφελος των ισχυρότερων ομάδων;

Όσοι αφελείς πίστεψαν τη χριστιανική εκδοχή για τον ρόλο των μαυροντυμένων, μετρούν ήδη τις απώλειές τους. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά οι άλλοι τους κάνουν και πλάκα! Διαμαρτύρονται –αν και έχουν ευνοηθεί κατάφωρα και σκανδαλωδώς από τη διαιτησία- για αθέμιτο ανταγωνισμό!

Δεν ξέρουμε αν το γνωρίζετε, αλλά οι τραπεζικές ΑΧΕ κατήγγειλαν τις μικρές χρηματιστηριακές εταιρείες για... αθέμιτο ανταγωνισμό! Είναι σαν να πλακώνουν οι παίκτες της Περούτζια τον διαιτητή στο ξύλο, επειδή σφύριξε ένα και όχι τρία πέναλτι!



Υπό τις παρούσες συνθήκες, οι φτωχοί και αδύναμοι έχουν δύο επιλογές: Ή να ενωθούν και να γίνουν μεγάλοι ή να εγκαταλείψουν το πρωτάθλημα.

Διαφορετικά θα αναγκαστούν να περάσουν σ’ άλλο άθλημα. Σ’ αυτό του μποξ!

Είτε επειδή θα έχουν γίνει ο σάκος για την εξάσκηση των πρωταθλητών, είτε επειδή θα πρέπει να εκτονώσουν κάπως το μένος τους σε κάποιον μαυροντυμένο. Για την τιμή των όπλων...

Θανάσης Μαυρίδης


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v