Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Καύσιμο” ανόδου τα... Alpha αποτελέσματα

Στην πρώτη θέση από πλευράς ενδιαφέροντος παραμένει, μετά και τα αποτελέσματα της Alpha, ο τραπεζικός κλάδος, ενώ με τη συνδρομή κι άλλων δεικτοβαρών μετοχών προέχει η διάσπαση των 2.185 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τα ομολογουμένως εντυπωσιακά αποτελέσματα της Alpha Βank, που κινήθηκαν πέρα από κάθε εκτίμηση και προσδοκία, επιβεβαιώνουν όχι μόνο τη δυναμική του ομίλου, αλλά και γενικότερα του τραπεζικού κλάδου για τα επόμενα 1-2 χρόνια.

Έτσι μετά τα αποτελέσματα των Eurobank, Πειραιώς και Εθνικής, προστίθεται μια ακόμη θετική ένδειξη και προϋπόθεση για περαιτέρω ενίσχυση του τραπεζικού δείκτη προς τις 3.950 μονάδες.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ, καθώς τα EBITDA στο 9μηνο αυξήθηκαν κατά 19,9%, ενώ τα καθαρά κέρδη επιβαρύνονται από προβλέψεις ύψους 81,8 εκατ. ευρώ για πιθανή αποζημίωση προς Intralot.

Από τις υπόλοιπες δεικτοβαρείς μετοχές, το έντονο ”τράβηγμα” χθες της ΔΕΗ προς τα 19 ευρώ αποδίδεται κατά κύριο λόγο σε βραχυπρόθεσμης διάρκειας κίνηση κυρίως από την πλευρά ξένων διαχειριστών.

Παράλληλα αναβαθμίζονται τελευταία μετοχές του FT ASE 20, των ΟΠΑΠ, 3Ε, Ελληνική Τεχνοδομική, Βιοχάλκο, Τιτάν και Ελληνικά Πετρέλαια, που με τη σειρά τους ακολουθούν ανοδική φορά. Παρατηρούμε, κατά συνέπεια, μια ακόμη προετοιμασία, ανοδικής κίνησης, με αιχμή δεικτοβαρείς μετοχές, ενώ προσπάθειες καταβάλλονται να διαχυθεί αυτό το κλίμα σε μετοχές ποιοτικών εταιριών.

Δεν είναι τυχαίο το ότι μετοχές όπως οι Γερμανός, Πλαίσιο, Folli Follie κινούνται πολύ κοντά στην υψηλή τιμή έτους. Για σήμερα περιμένουμε διάσπαση και ενδοσυνεδριακά των 2.185 μονάδων με αιχμή κυρίως τις τράπεζες και ενδεχομένως αύξηση των συναλλαγών προς τα 150 εκατ. ευρώ. Μετοχές-σηματωροί παραμένουν οι ΑΕΓΕΚ, Ελληνική Τεχνοδομική, Intralot, Φουρλής, Εθνική Ασφαλιστική, Hyatt και ΜΕΤΚΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v