Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αγορά είναι καλή!

Έχει αλλάξει η ρότα στη Σοφοκλέους. Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα δούμε μικρές ή μεγάλες κινήσεις. Αυτό που είμαστε υποχρεωμένοι να σημειώσουμε είναι ότι η εικόνα της αγοράς έχει διαφοροποιηθεί αισθητά σε σχέση με εκείνη που επικρατούσε στο δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου.

Η αγορά είναι καλή!
Έχει αλλάξει η ρότα στη Σοφοκλέους. Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα δούμε μικρές ή μεγάλες κινήσεις.

Αυτό που βλέπουμε και είμαστε υποχρεωμένοι να το σημειώσουμε είναι ότι η εικόνα της αγοράς έχει διαφοροποιηθεί αισθητά σε σχέση με εκείνη που επικρατούσε στο δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου.

Η προοπτική της ανόδου συγκεντρώνει πλέον περισσότερες πιθανότητες από εκείνη της πτώσης. Αρκεί να μην υπάρξει κάποια αναποδιά από το εξωτερικό. Η πορεία των ξένων αγορών είναι ο βασικός μπούσουλας για την αντίστοιχη πορεία της Σοφοκλέους.

Και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες η Σοφοκλέους μπορεί να διαπραγματεύεται μόνο με discount σε σχέση με τις μεγάλες αγορές του εξωτερικού.

Η εικόνα έχει αλλάξει από την ημέρα που τελείωσε το placement στη ΔΕΗ. Οι όγκοι των συναλλαγών έχουν αυξηθεί και η αγορά παρουσιάζει κινητικότητα ακόμη και σε μέρες που οι ξένες αγορές διορθώνουν.

Η συνέχεια θα κριθεί σ’ έναν σημαντικό βαθμό και από την ανταπόκριση του κοινού. Είναι μία ακόμη μεταβλητή που οι επενδυτές θα πρέπει να τη λάβουν σοβαρά υπόψη τους. Όσο καλές προθέσεις και αν υπάρχουν, η αγορά δεν μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα μόνο με τη συμμετοχή των μεγάλων παικτών της.

Κάτι ακόμη που θα πρέπει να έχουμε όλοι μας υπόψη μας είναι ότι οι συνθήκες στις μέρες μας μεταβάλλονται πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα. Κατά συνέπεια χρειάζεται να παρακολουθεί κανείς τις εξελίξεις από κοντά. Να έχει τις κεραίες του τεντωμένες, αναζητώντας εκείνο το γεγονός που θα μπορούσε να διαταράξει τις εύθραυστες ισορροπίες.

Θανάσης Μαυρίδης

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v