Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά στηρίγματα για αγορά και μετοχές

Μια σειρά από επιχειρηματικά νέα που αφορούν εταιρίες όπως η Γενική και η Cosmote, αλλά και τα επικείμενα αποτελέσματα από Alpha και Eurobank διαμορφώνουν θετικό κλίμα για την αγορά. Σημείο αναφοράς αποτελούν οι 2.150 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η προεπιλογή των τριών υποψηφίων για την απόκτηση της Γενικής, η απόφαση της διοίκησης του ΟΤΕ για εξαγορά του 9% της Cosmote από την Telenor, σε συνδυασμό με τις επιμέρους εκτιμήσεις χρηματιστηριακών για τα αποτελέσματα της Eurobank και της Alpha, καθώς επίσης και η ολοκλήρωση των πωλήσεων στις μετοχές των ΔΕΗ και της Εθνικής διαμορφώνουν ένα σχετικά θετικό κλίμα.

Παράλληλα, η Μorgan Stanley θέτει ως τιμή-στόχο τα 24 ευρώ για τη ΔΕΗ και η CSFB τα 21 ευρώ για την Coca-Cola 3E. Από πλευράς της διοίκησης της Intralot γίνεται λόγος για κύκλο εργασιών της εταιρίας στα 325 εκατ. ευρώ και ΚΠΦ περισσότερα των 90 εκατ. ευρώ, ενώ τα ΚΑΕ ανακοίνωσαν αύξηση πωλήσεων κατά 9,8% και καθαρών κερδών κατά 25,4%.

Όλα αυτά συνηγορούν στη διαμόρφωση ενός θετικότερου κλίματος, καθώς και από τεχνικής πλευράς ο Γενικός Δείκτης χθες ”κάλυψε” ολόκληρο το κενό μεταξύ 2.163 - 2.170 μονάδων.

Κατά συνέπεια, οι 2.150 - 2.155 μονάδες θα πρέπει να θεωρηθούν ένα ικανοποιητικό σημείο αναφοράς για την προσπάθεια επαναπροσέγγισης των 2.180 μονάδων.

Σημ.: Δυσθεώρητο το έλλειμμα του ελληνικού κράτους και πονοκέφαλος για τους κρατούντες. Αυτό όμως που τρομάζει περισσότερο, με βάση τα στοιχεία που παρουσιάζονται αυτές τις ημέρες, αφορά στο ταμειακό άνοιγμα του Δημοσίου, που ανέρχεται στα 9,4 δισ. ευρώ.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v