Δυναμική είσοδος στο Νοέμβριο

To αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές ωθεί υψηλότερα των 2.150 μονάδων το Γενικό Δείκτη, ενώ παραμένει ενεργό το ενδιαφέρον για μετοχές με ανοδική τάση από το χώρο της μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ενεργή παραμένει η δυναμική προσέγγισης των 2.150 μονάδων με συναλλαγές περίπου 29 εκατ. ευρώ, σχεδόν καθαρός τζίρος. Στα πρώτα 45 λεπτά διαφαίνεται η ισχυροποίηση της αντίδρασης.

Γύρω στις 11:45 ο Γενικός Δείκτης υπερέβη και τις 2.150 μονάδες ισχυροποιώντας περαιτέρω την ανοδική τάση. Εάν μάλιστα ο Γενικός Δείκτης κλείσει υψηλότερα των 2.150 μονάδων με ανάλογες συναλλαγές, τότε ο αμέσως επόμενος στόχος θα πρέπει να είναι η προσέγγιση των 2.170-2.180 μονάδων.

Αυτό που παρατηρείται είναι η διάθεση ”μόχλευσης” που διαμορφώνεται σε μετοχές εταιριών όπως οι Τιτάν, Άκτωρ, ΑΛΤΕ, Ελληνική Τεχνοδομική, ΔΟΛ, ΑΛΤΕΚ, Μυτιληναίος, Κλωνατέξ, Κορασίδη, Cosmote, Άβαξ, Μάρακ, Εθνική Ασφαλιστική, Μηχανική, 3Ε και αρκετούς ακόμη τίτλους αυτής της κατηγορίας.

Αυτό όμως που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η τόνωση των συναλλαγών του τραπεζικού κλάδου, με την Πειραιώς να κυμαίνεται στα 8,08 ευρώ (με εντυπωσιακή αύξηση συναλλαγών), την Alpha που παραμένει σταθερά στα επίπεδα των 19,7-19,8 ευρώ, αλλά και τις Εθνική, Εμπορική και Eurobank.

Καταγράφεται δηλαδή αυξημένο ενδιαφέρον και για τις 5 ισχυρότερες τραπεζικές μετοχές, με την Εμπορική να κυμαίνεται στα 18,8 ευρώ, την Εθνική στα 18,38 ευρώ και τη Eurobank στα 14,88 ευρώ.

Παράλληλα, η προσφορά στη μετοχή της ΔΕΗ μπορεί να είναι η αναμενόμενη, πλην όμως απορροφάται χωρίς ιδιαίτερα μέχρι στιγμής προβλήματα. Η μετοχή της ΔΕΗ φαίνεται ότι στηρίζεται στα 18,4 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v