Ερωτηματικό η συμπεριφορά της ΔΕΗ

Πρόσκαιρη πίεση που θα μπορούσε να δημιουργήσει η εισαγωγή των νέων μετοχών της ΔΕΗ δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα τη Σοφοκλέους. Αυτό γιατί οι ισχυροί παίκτες έχουν ”το πάνω χέρι” στην αγορά μας και γιατί η διαδικασία συσσώρευσης- αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων δεν έχει εισέτι ολοκληρωθεί. Βάση στήριξης και για σήμερα οι 2. 105 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Από το ενδεχόμενο άσκησης προσωρινών πιέσεων στη μετοχή της ΔΕΗ, την συμπεριφορά της μετοχής της Εθνικής και δευτερευόντως του ΟΤΕ θα εξαρτηθεί σήμερα η τάση.

Όπως σημειώνει στην πρωινή της ανάλυση η Marfin Hellenic, η εισαγωγή των νέων μετοχών της Επιχείρησης θα μπορούσε να προκαλέσει πρόσκαιρη πίεση- λόγω της υπερπροσφοράς- ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η σχετική θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι και την επόμενη Τρίτη. Οπότε δεν αποκλείεται να δούμε την τιμή της μετοχής να υποχωρεί (έστω και πρόσκαιρα) προς την στήριξη των 18,10- 18,20 ευρώ.

Θα μπορούσε όμως αυτό το τριήμερο να λειτουργήσουν ως αντίβαρο οι μετοχές του ΟΠΑΠ, της Cosmote και βεβαίως των βασικών τραπεζικών τίτλων. Απαιτήσεις υπάρχουν, τόσο για την Εθνική όσο και την Eurobank, που για μία ακόμη φορά θα επισημάνουμε ότι έχει σταθερά ανοδικά διάγραμμα τις τελευταίες δύο- τρεις εβδομάδες.

Ανάλογη συμπεριφορά μπορούμε να περιμένουμε από την ΕΛΤΕΧ και την σταθερή, τελευταία Motor Oil.

Μετοχές σηματωροί για τον FTSE 20 παραμένει πάντα η Βιοχάλκο που εξακολουθεί να έχει τον υψηλότερο βαθμό συσχέτισης με την αγορά παραγώγων.

Από τεχνικής πλευράς, δεν περιμένουμε κάτι περισσότερο από μία ακόμη επιβεβαίωση του εύρους των 2.105- 2.130 μονάδων στο οποίο συνεχίζεται εδώ και περίπου ένα μήνα η συσσώρευση δυνάμεων και η αναδιάρθωση χαρτοφυλακίων.

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι σε μία τόσο ρηχή αγορά όσο η δική μας, όπου καθημερινά 5- 7 μετοχές πραγματοποιούν το μισό του τζίρου για λογαριασμό 6- 8 χρηματιστηριακών με μερίδιο αγοράς που προσεγγίζει το 70%, υπάρχει καλώς (ή κακώς) εννοούμενη, ουσιαστική χειραγώγηση.

Είναι επίσης προφανές πως στα τρέχοντα επίπεδα τιμών επιχειρείται εδώ και ένα μήνα η αναδιάταξη δυνάμεων και η αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίου με παράλληλη πίεση προς τις μικρότερες χρηματιστηριακές και τους εναπομείναντες ”λομπίστες”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v