Διεθνείς τάσεις και ΔΕΗ πιέζουν την αγορά

Οι διευρυμένες απώλειες της ΔΕΗ σε συνδυασμό με την στασιμότητα που παρατηρείται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθιστά επιφυλακτικούς τους εγχώριους θεσμικούς. Παραμένουν σε ανοδική τροχιά Εθνική, Alpha και Eurobank, ενώ περιορίζονται τα αρχικά σημαντικότερα κέρδη στη μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στο χαμηλότατο σημείο του εύρους ασφαλείας, δηλαδή τις 2.110 μονάδες, κινείται ο δείκτης, αν και γύρω στις 13:40 ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε στις 2.108 μονάδες με συναλλαγές 58 εκατ. ευρώ.

Η υποχώρηση αυτή του δείκτη αποδίδεται κυρίως στη διεύρυνση των απωλειών που καταγράφει η μετοχή της ΔΕΗ. Όπως είχαμε αναφέρει και στο προσυνεδριακό μας σχόλιο το ζητούμενο για σήμερα ήταν η διαμόρφωση τιμής ”κλειδί” για τη μετοχή της επιχείρησης από όπου και θα ξεκινούσε η διαμόρφωση της τιμής.

Ήταν προφανές πως με κέρδος 1,5 ευρώ θα έβγαιναν πωλητές εν αναμονή και της εισαγωγής των νέων τεμαχίων. Τεχνικά η τιμή της μετοχής θα φανεί εάν και εφόσον προσεγγίσει τα 18,1 –18,2 ευρώ. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως υπάρχουν και άλλοι πωλητές στη μετοχή της επιχείρησης.

Πάντως τον FTSE-20 συγκρατούν η Εθνική με τιμή γύρω στα 17,88 ευρώ και Alpha τιμή γύρω στα 19,58 ευρώ. Η μετοχή της Πειραιώς υποχωρεί προς τα 7,86 ευρώ, ενώ εμφανής είναι η παρουσία θεσμικών χαρτοφυλακίων στη μετοχή του Τιτάνα. Με συναλλαγές 100 χιλ. και πλέον κομματιών η τιμή της μετοχής υπερβαίνει και πάλι τα 33 ευρώ.

Από πλευράς επιμέρους τίτλων ξεχωρίζουν οι Δίας, Σιδενόρ, Έδραση, 3Ε, Κρέκα, Κορασίδης και ορισμένες ακόμη παρά το ότι και οι δείκτες της μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης έχουν απολέσει την αρχική τους τάση

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί πως με επιφυλακτικότητα κυρίως ων εγχώριων θεσμικών ενισχύει η μεταστροφή της τάσης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αλλά και η αρνητική εκτίμηση που προδιαγράφεται από τα αμερικανικά συμβόλαια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v