Κέφια λόγω ΔΕΗ στην αγορά

Η μεταφορά κεφαλαίων από τη μετοχή του ΟΤΕ προς τη ΔΕΗ οδηγεί και σήμερα τη μετοχή της επιχείρησης σε υψηλότερο επίπεδο τιμών και τον Γενικό Δείκτη προς τις 2.125 μονάδες. Να προσεχθεί το στοίχημα που παίζουν ορισμένοι στην αγορά σχετικά με την κεφαλαιοποίηση κυρίως των ΔΕΗ και ΟΤΕ και δευτερευόντως των ΟΤΕ και Εθνικής-Eurobank.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με αιχμή, και σήμερα, τη μετοχή της ΔΕΗ επιχειρείται αφενός μεν να κατοχυρωθούν οι 2.100 μονάδες και αφετέρου να προσεγγιστεί η περιοχή βραχυπρόθεσμης αντίστασης των 2.125 μονάδων.

Περιορισμένες οι συναλλαγές και λόγω της ημέρας, με το μεγαλύτερο μέρος αυτών να επικεντρώνεται στη μετοχή της Επιχείρησης, του ΟΤΕ και 2-3 τραπεζικών τίτλων.

Η μετοχή της ΔΕΗ κινείται προς τα 19 ευρώ, δηλαδή περίπου 1,5 ευρώ υψηλότερα από τη μέση τιμή κτήσης των περισσότερων χαρτοφυλακίων, αλλά και από την τιμή της δημόσιας προσφοράς.

Το ερώτημα είναι γιατί αγοράζουν, όσοι αγοράζουν μετοχές της, στα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Εύλογο το ερώτημα, αλλά εξίσου λογική και η απάντηση, καθώς ξένοι και εγχώριοι θεσμικού που εγκαταλείπουν τον ΟΤΕ αναζητούν μετοχή-τροφοδότη των χαρτοφυλακίων τους μέχρι τις 10-15 Δεκεμβρίου.

Εάν οι περισσότερες χρηματιστηριακές, εγχώριες και ξένες, θέτουν την τιμή-στόχο υψηλότερα των 20 ευρώ για τη ΔΕΗ, φαίνεται πιο εύκολο να αποκομίσουν κέρδη στη συνέχεια από τη μετοχή της επιχείρησης παρά από αυτή του ΟΤΕ.

Πράγματι η μετοχή της ΔΕΗ ενισχύεται 2,9% έναντι 0,8% του ΟΤΕ. Η μετοχή της Εθνικής κυμαίνεται στα 17,92 ευρώ, με την προσφορά να εκδηλώνεται τα 17,96 ευρώ και τη ζήτηση στα 17,94 ευρώ.

Πιθανότατα η μετοχή της Εθνικής, με μέχρι στιγμής απόδοση 1%, να προσεγγίσει και να κινηθεί υψηλότερα των 18 ευρώ την επόμενη ώρα.

Εν κατακλείδι, η αγορά δείχνει πως μπορεί να κινηθεί στο εύρος 2.110-2.125 μονάδων, προετοιμαζόμενη για τη συνέχεια της Τετάρτης.

Ας προσεχθεί το στοίχημα που παίζουν ορισμένοι στην αγορά σχετικά με την κεφαλαιοποίηση κυρίως των ΔΕΗ και ΟΤΕ και δευτερευόντως των ΟΤΕ και Εθνικής-Eurobank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v