Eντείνονται οι πιέσεις στον ΟΤΕ

Επανέρχονται επιθετικότεροι οι πωλητές στη μετοχή του ΟΤΕ, καθώς όλα δείχνουν πως η αντιπαράθεση μεταξύ των αγοραστών και πωλητών -μετά από ολιγόωρη ανακωχή- προφανώς δεν έχει λήξει, με αποτέλεσμα η αγορά να αναζητεί νέα χαμηλότερα επίπεδα στήριξης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μετά από μια πρόσκαιρη ανακωχή, οι πωλητές έχουν επανέλθει δριμύτεροι την τελευταία μισή ώρα.

Η μετοχή του ΟΤΕ χάνει τη στήριξη των 9,5 ευρώ, καταγράφοντας σημαντικές απώλειες που φτάνουν το 4,5%.

Το αρνητικό στην όλη υπόθεση του ΟΤΕ είναι πως οι πωλητές και αρκετοί είναι και δύναμη πυρός διαθέτουν. Οι πηγές μας που νωρίτερα έκαναν λόγο για εν δυνάμει θέσεις προς ρευστοποίηση αρκετών χιλιάδων τεμαχίων, μάλλον φαίνεται να δικαιώνονται.

Πέραν όμως της εικόνας που εμφανίζει ο ΟΤΕ, δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη η εν γένει συμπεριφορά των όσων δραστηριοποιούνται στην αγορά. Αφήνεται δηλαδή να υποχωρήσει μέχρι και 2,5% η μετοχή της Alpha Bank ή να πιεστεί χωρίς ιδιαίτερες αντιστάσεις η μετοχή της Εθνικής.

Η ειρωνεία είναι πως όλα αυτά συμβαίνουν τη μέρα που ο όμιλος της Εθνικής ανακοινώνει θεαματική αύξηση των αποτελεσμάτων στο εννεάμηνο, κάτι στο οποίο είχαν επενδύσει αρκετοί ισχυροί διαχειριστές και χρηματιστές.

Μεταξύ αυτών και ο γράφων, ο οποίος διαψεύδεται από την άτακτη υποχώρηση της αγοράς.

Παρ’ όλα αυτά η προσφορά από την άλλη πλευρά έχει και την ανάλογη ζήτηση-απορρόφηση. Θα φανεί στη συνέχεια και προς το κλείσιμο της συνεδρίασης ποια είναι τα περιθώρια υποχώρησης και εάν θα κρατηθούν οι στηρίξεις στις 2.085 μονάδες.

Ειδικά σήμερα θα πρέπει να προσέξουμε τόσο τον αριθμό των μετοχών που θα κινηθούν στην ΕΤΕΣΕΠ όσο και τα συμβόλαια πώλησης που θα πραγματοποιηθούν σε συγκεκριμένους τίτλους, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση των ΟΤΕ, Εμπορική, Βιοχάλκο και Eurobank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v