ΑΧΕ: Στις τράπεζες το ενδιαφέρον

Στον τραπεζικό κλάδο και ιδιαίτερα στην Εθνική εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον κατά τη σημερινή συνεδρίαση. Mερίδα αναλυτών εκτιμά πως ενδέχεται να συνεχιστεί η τάση της αποκόμισης κερδών, ενώ δεν αποκλείουν και την πιθανότητα περαιτέρω διόρθωσης. Στο προσκήνιο και ο ΟΤΕ.

ΑΧΕ: Στις τράπεζες το ενδιαφέρον
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Στον τραπεζικό κλάδο και ιδιαίτερα στην Εθνική Τράπεζα εκτιμά η Marfin Hellenic πως θα εστιαστεί το επενδυτικό ενδιαφέρον, δεδομένων των οικονομικών αποτελεσμάτων εννεαμήνου που θα ανακοινωθούν σήμερα μετά τη λήξη της συνεδρίασης και που αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ενισχυμένα σε σχέση με το περυσινό εννεάμηνο.

Η Marfin Hellenic κάνει λόγο για πιθανή ”θετική έκπληξη”, η οποία ενδέχεται να αναζωπυρώσει για μια ακόμη φορά το ενδιαφέρον για τον κλάδο.

Από την πλευρά της η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει πως εκτιμά ότι η αγορά θα κινηθεί με τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, ενώ συμπληρώνει πως ο όγκος των συναλλαγών αναμένεται να κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με την EFG Eurobank Securities, η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να καταγράψει ανάμικτες τάσεις, ενώ επισημαίνει πως υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες για περαιτέρω διόρθωση.

Επιπρόσθετα, η EFG Eurobank Securities αναφέρει πως η μετοχή της Εθνικής αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εννεαμήνου.

Για πιθανές τάσεις αποκόμισης κερδών κάνει λόγο η Εγνατία ΑΧΕ κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Εγνατία στο πρωινό της report, οι εκτιμήσεις για αύξηση των επιτοκίων στη διεθνή αγορά, σε συνδυασμό με τα ”απογοητευτικά” αποτελέσματα εννεαμήνου που ανακοίνωσαν αρκετές εταιρίες στο εξωτερικό, καταδεικνύουν πως συντρέχουν λόγοι για συνέχιση της τάσης για αποκόμιση κερδών, αν και, όπως συμπληρώνει, σε χαμηλότερο ρυθμό από τον χθεσινό.

Επίσης, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως στο προσκήνιο θα παραμείνει η μετοχή του ΟΤΕ, η οποία και αναμένεται να επηρεάσει όλη την αγορά, ενώ συμπληρώνει πως αναδιάρθρωση των χαρτοφυλακίων ως αποτέλεσμα της αλλαγής στη σύνθεση των δεικτών είναι πιθανή.

Εξάλλου, η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως τα αναμενόμενα σήμερα (θετικά) αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας, οι διεργασίες στον τραπεζικό κλάδο (Γενική Τράπεζα, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο) και η εν εξελίξει δημόσια προσφορά της ΔΕΗ μάλλον θα επιβραδύνουν ή και θα αποτρέψουν μια έντονη διολίσθηση στο Χ.Α. βραχυπρόθεσμα, εκτός εάν η διόρθωση των διεθνών αγορών αποδειχθεί ότι επιβαρύνει έντονα και τη δική μας αγορά.

Σε χαμηλότερα επίπεδα ”βλέπει” η Fortius ΑΧΕΠΕΥ τον Γενικό Δείκτη κατά τη σημερινή συνεδρίαση λόγω της σημαντικής υποχώρησης των ξένων δεικτών, άποψη με την οποία συμφωνεί και η τεχνική ανάλυση μετά την υποχώρηση του Δείκτη κάτω από τις 2.130 μονάδες χθες (κορυφή σε επίπεδο αντίστασης).

Ταυτόχρονα, η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ σημειώνει πως η διορθωτική κίνηση και η έντονη μεταβλητότητα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα, ενώ η διάρκειά τους θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την επιβεβαίωση ή όχι των εκτιμήσεων για τα αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας που ανακοινώνονται σήμερα.

Τέλος, σύμφωνα με την Beta Χρηματιστηριακή, οι απώλειες που κατέγραψαν χθες οι αμερικανικές αγορές αναμένεται να επηρεάσουν αρνητικά τη σημερινή συνεδρίαση.

Η Beta Χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως τα αναμενόμενα κέρδη της Εθνικής στο εννεάμηνο (τα οποία εκτιμά πως θα καταγράψουν άνοδο της τάξεως του 40%) θα επηρεάσουν θετικά την αγορά, ενώ επισημαίνει πως ο όγκος των συναλλαγών αναμένεται να κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα, καθώς οι επενδυτές παραμένουν αμέτοχοι μέχρι να ολοκληρωθεί η δημόσια εγγραφή της ΔΕΗ.

Τι έγινε χθες: Οι πωλήσεις από πλευράς θεσμικών επενδυτών στη μετοχή του ΟΤΕ, καθώς και η πτώση που κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές αγορές οδήγησαν τον Γενικό Δείκτη σε απώλειες 0,84%.

Στις πιέσεις που δέχτηκε η μετοχή του oργανισμού αναφέρεται και η Εθνική ΑΧΕ, επισημαίνοντας πως παρατηρήθηκε και διάθεση για αποκόμιση κερδών σε μετοχές της μεσαίας και της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Η αδυναμία στις διεθνείς αγορές σε συνδυασμό με τις πιέσεις που δέχτηκε η μετοχή του ΟΤΕ οδήγησε σε αποκόμιση κερδών χθες.

Επιχειρηματικά Νέα: Στην ακύρωση περίπου τριών εκατομμυρίων μετοχών θα προχωρήσει ο ΟΤΕ, αναφέρει η Marfin Hellenic στο πρωινό της report, επικαλούμενη δημοσίευμα του Τύπου. Όπως αναφέρει η Marfin, ο αριθμός των ιδίων μετοχών ανέρχεται σήμερα στα 13,5 εκατομμύρια, οι οποίες είχαν αγοραστεί το 1999.

Επίσης, η Marfin αναφέρει πως ο οργανισμός θα προχωρήσει στη διαγραφή, δεδομένης της ελληνικής νομοθεσίας, σύμφωνα με την οποία οι μετοχές πρέπει να ακυρώνονται με την πάροδο τριών ετών, εκτός κι αν ζητήσει και λάβει παράταση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ταυτόχρονα, η Marfin αναφέρεται στη ΔΕΠΑ και την ισπανική Natural Gas –επίσης επικαλούμενη σημερινό δημοσίευμα του Τύπου– επισημαίνοντας πως η ισπανική εταιρία θα προσπαθήσει να αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο με στόχο τη συμμετοχή στη διοίκηση της εταιρίας.

Παράλληλα, η Marfin αναφέρεται και σε επικοινωνία που είχε με τη διοίκηση της Intralot, η οποία διέψευσε προηγούμενα δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία η εταιρία βρισκόταν σε συζητήσεις με τη Megabet για πιθανή εξαγορά της ή εξαγορά ποσοστού σε αυτή.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v