Μέσω Εθνικής για την υπέρβαση των 2.130

Με αιχμή την Εθνική που βρίσκεται στα 18,10 ευρώ έρχεται σιγά - σιγά στο επίκεντρο ο τραπεζικός κλάδος, ενώ στα αξιοσημείωτα από τεχνικής πλευράς είναι το γεγονός ότι ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να υπερβεί, οριακά έστω, τις 2.130 μονάδες. Κινητικότητα στην Περιφέρεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στο επίκεντρο του θεσμικού ενδιαφέροντος επιχειρείται να ξαναβρεθεί ο τραπεζικός κλάδος, με αιχμή την Εθνική το τελευταίο ημίωρο και με αφορμή την καθ’ όλα θετική έκθεση της Alpha Finance για τον όμιλο, που εκτιμά υπεραπόδοση για τον τίτλο σε σχέση με το Γενικό Δείκτη και προβλέπει βελτίωση της κερδοφορίας κατά 39%.

Η συγκεκριμένη έκθεση-ανάλυση σε συνδυασμό με τις επιλεκτικές αγορές 2-3 ξένων ισχυρών χαρτοφυλακίων διαμορφώνει ανοδική τάση για τη μετοχή, η τιμή της οποίας ”βλέπει” τα 18,25 ευρώ.

Εάν επιβεβαιωθεί και στη συνέχεια της συνεδρίασης η θετική αυτή εκτίμηση, δεν αποκλείεται να έχουμε και νέες τοποθετήσεις σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Το σημαντικότερο όλων όμως είναι πως με αιχμή την Εθνική ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να υπερβεί, οριακά έστω, και για λίγο τις 2.130 μονάδες.

Τεχνικά ο Γενικός Δείκτης μετά από μια μικρή διολίσθηση προς τις 2.125 μονάδες μπορεί να επιχειρήσει και πάλι την υπέρβαση των 2.130 μονάδων. Από τεχνικής πλευράς πρόκειται αναμφίβολα για θετική ένδειξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v