Τα φώτα της ΔΕΗ αναζητά η αγορά

Τρεις παράγοντες, κυρίως οι ΔΕΗ και Εθνική και δευτερευόντως ο οίκος Fitch, μπορούν να συμβάλουν στον απεγκλωβισμό της αγοράς από τα επίπεδα των 2.100 μονάδων. Στην περίπτωση μάλιστα που η μετοχή της Εθνικής υπερβεί μέχρι αύριο τα 18 ευρώ, ενδέχεται να ενεργοποιηθεί και πάλι το ανοδικό σενάριο στη Σοφοκλέους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

ΔΕΗ, Εθνική και Fitch θα είναι οι ρυθμιστές της τάσης μέχρι την Παρασκευή.

Η ΔΕΗ, γιατί μια ενδεχόμενη τιμή διάθεσης στα περίπου 17,5 ευρώ εξασφαλίζει μια κατ΄ αρχήν στήριξη της μετοχής στα επίπεδα των 16,8-17 ευρώ.

Η Εθνική, λόγω της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της και του ενδεχομένου να σημειωθεί τελικά μια μικρής μορφής θετική έκθεση, ενώ τέλος ο διεθνής οίκος συμπληρώνει το καρέ των τελευταίων αναλύσεων-εκθέσεων από πλευράς αλλοδαπών επενδυτών-διαχειριστών.

Εάν η μετοχή της Εθνικής επιτύχει την υπέρβαση των 18 ευρώ, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μιας αντίδρασης του Γενικού Δείκτη υψηλότερα της περιοχής των 2.135 μονάδων.

Εάν κάτι τέτοιο μάλιστα συμβεί προ της έναρξης της διαδικασίας εγγραφών της ΔΕΗ, τότε η αγορά μπορεί να αποκτήσει το συγκριτικό πλεονέκτημα που χρειάζεται για να κινηθεί και πάλι υψηλότερα των 2.200 μονάδων.

Αυτό, γιατί η επιλογή της ημέρας ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της Εθνικής μόνο ως τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Το ενδιαφέρον όμως σε μια σειρά σταθεροποιητικών συνεδριάσεων θα επικεντρωθεί και πάλι πέραν των 15-20 γνωστών επιλογών και σε επιμέρους μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Για το λόγο αυτό χρήζουν προσοχής μετοχές των εταιριών Μυτιληναίος, Επιχειρήσεις Αττικής, Εθνική Ασφαλιστική, Delta Singular, Βασιλόπουλος, αλλά και των Πετρόπουλου, Eυρωφάρμα, Μαθιού, Μπουτάρης, Στρίντζη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v