Ζητείται ανοδική διέξοδος!

Μετά από ένα σερί 8 σταθεροποιητικών συνεδριάσεων, η αγορά θα αναζητήσει, κατά πάσα πιθανότητα, μία ανοδική διέξοδο. Στα συν των ημερών η ημιαυτονόμηση μιας ομάδος μετοχών από τον χώρο της μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οκτώ συνεχόμενες συνεδριάσεις σε όλο και στενότερο εύρος διακύμανσης ζητούν διέξοδο. Το κλίμα στις διεθνείς αγορές και οι επιμέρους προϋποθέσεις που διαμορφώνονται στην εγχώρια αγορά συνηγορούν στο ενδεχόμενο της ανοδικής αντιδρασης.

Εάν σήμερα επιτευχθεί σε κλείσιμο η υπέρβαση των 2.138 μονάδων, τότε η αγορά μπορεί...

Το ζητούμενο και σήμερα είναι κυρίως η συμπεριφορά της μετοχής της Εθνικής, καθώς μέχρι τα 18,4 ευρώ θα απαντώνται εν δυνάμει πωλητές. Ο όμιλος φέρεται να έχει έρθει σε συμφωνία με 7-8 ξένους διαχειριστές προκειμένου να μην υπάρξει υπερβάλλουσα προσφορά μέχρι την προαναφερθείσα τιμή.

Η διοίκηση φαίνεται να έχει πείσει τους ξένους πως τους συμφέρει η διακράτηση της μετοχής για αποκόμιση μερίσματος της τάξης των 0,45 ευρώ, εκτός εάν γίνει βέβαια η έκπληξη που ορισμένοι πιθανολογούν.

Διαγραμματικά θετική είναι η απεικόνιση μετοχών όπως η Alpha, η Eurobank αλλά και η Εμπορική. Αναμφίβολα οι εξελίξεις γύρω από το Τ.Τ. μπορεί να διαμορφώσουν τάση μεσοπρόθεσμα στον κλάδο.

Ενδιαφέρον για σήμερα παρουσιάζει η μετοχή της Ιntralot (αποκοπή μερίσματος 0,35 ευρώ), η ΕΧΑΕ, ΕΠΑΤΤ, Εθνική Ακινήτων, Μυτιληναίος, Γερμανός (λόγω της συμφωνίας με την Atlas), Φουρλής, Folli Follie, Κορασίδης, MLS, Delta Singular, METKA, Olympic Catering, Βασιλόπουλος, ΚΛΩΝΑΤΕΞ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v