Ενδείξεις σταθεροποίησης στο ΧΑ

Σταθεροποιητικές τάσεις διαμορφώνονται στη Σοφοκλέους, καθώς απορροφάται, χωρίς ιδιαίτερες πιέσεις, η σημαντική προσφορά στη μετοχή της Εθνικής, ενώ ΟΤΕ και ΕΛΠΕ λειτουργούν εξισορροπητικά για τον FT 20. Προέχει η ισχυροποίηση της βραχυπρόθεσμης στήριξης των 2.105 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με το γενικό δείκτη να βρίσκει γύρω στις 11:45-11:50 ”στήριξη” στις 2.105 μονάδες κινείται η πρώτη ώρα. Με αυξημένες όμως, κυρίως λόγω Εθνικής, συναλλαγές στα περίπου 25 εκατ. ευρώ.

Εκτιμάται ότι ο καθαρός τζίρος της σημερινής συνεδρίασης μπορεί να είναι υψηλότερος των χθεσινών 95 εκατ. ευρώ (καθαρές συναλλαγές), στοιχείο που αποτελεί ένδειξη σταθεροποίησης συσσώρευσης στα επίπεδα των 2.090 μονάδων.

Η μετοχή της Alpha διατηρεί τα 19 ευρώ με οριακή διακύμανση γύρω από τη χθεσινή της τιμή, ενώ αποτελεσματική κρίνεται μέχρι στιγμής η αμυντική τακτική της Εθνικής που κρατά τη τιμή της μετοχής σε ένα λογικό εύρος μεταξύ 17,5-17,8 ευρώ.

Πρακτικά όποιος θέλει να πουλήσει ρευστοποιεί μετοχές του ομίλου με καθαρό κέρδος περίπου 35 λεπτών ενώ οι πλέον μεσοπρόθεσμοι έχοντας υπόψην τους τιμή στόχο υψηλότερη των 20 ευρώ διακρατούν τις θέσεις τους.

Λογικές και οι πιέσεις που ασκούνται στη μετοχή της Πειραιώς.

Άλλωστε ο FTSE-20 εξισορροπεί λόγω της θετικής αντίδρασης μετοχών όπως τα Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, ΟΤΕ.

Από τις επιμέρους μετοχές με αυξημένο τζίρο κινείται θετικά η μετοχή της Despec, Γενικών Αποθηκών, Αστέρας, Kego, Kορδέλου, Plias, Νάουσας, Γιαννούσης, ΣΑΝΥΟ, Spider, Τεγόπουλος, Fitco, Fanco και ορισμένων ακόμη αυτής της κατηγορίας.

Για την επόμενη ώρα ζητούμενη είναι η για δεύτερη φορά επιβεβαίωση της στήριξης των 2.105 μονάδων αλλά και μιας πιθανής αντίδρασης του γενικού δείκτη προς τις 2.115 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v