ΑΧΕ: Συνέχεια σταθεροποιητικών τάσεων

Με σταθεροποιητικές τάσεις εκτιμάται πως θα κινηθεί η αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση, με τον τζίρο των συναλλαγών ωστόσο να κινείται σε χαμηλά επίπεδα. Στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος παραμένουν οι τράπεζες, ενώ και οι διεθνείς αγορές θα επηρεάσουν την τάση.

ΑΧΕ: Συνέχεια σταθεροποιητικών τάσεων
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Σύμφωνα με τη Marfin Hellenic, η αγορά παρουσιάζεται αδύναμη και φαίνεται απρόθυμη να κινηθεί υψηλότερα, ενώ συμπληρώνει πως σημείωσε υποαπόδοση σε σχέση με τις ευρωπαϊκές αγορές.

Επίσης, η Marfin αναφέρει πως με εξαίρεση την Τράπεζα Πειραιώς ο όγκος των συναλλαγών κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα, ενώ για τη σημερινή συνεδρίαση εκτιμά πως η αγορά θα κινηθεί στο ίδιο μοτίβο με χθες, με τον Δείκτη να συνεχίζει τις σταθεροποιητικές του τάσεις κοντά στις 2.100 μονάδες.

Σε τάσεις συσσώρευσης έχει εισέλθει η εγχώρια αγορά, με χαμηλούς όγκους συναλλαγών, απορροφώντας τις επιπτώσεις από τις πρόσφατες προσφορές μετοχών, σύμφωνα με την EFG Eurobank Securities, η οποία συμπληρώνει πως προβλέπει συνέχιση της ίδιας τάσης και κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ αναμένεται πως το διεθνές κλίμα θα λειτουργήσει υποστηρικτικά της εν λόγω διάθεσης.

Η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως η μετοχή της ΔΕΗ, καθώς και τίτλοι του τραπεζικού κλάδου θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών επηρεάζοντας κατά συνέπεια τη γενικότερη εικόνα της αγοράς.

Ταυτόχρονα, η Εγνατία ΑΧΕ σημειώνει πως ενδέχεται να παρουσιαστούν διακυμάνσεις στις τιμές των μετοχών των Εθνικής και Πειραιώς ως αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης της προσφοράς των μετοχών τους.

Επιπλέον, η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως προβλέπει τόνωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος λόγω των εξελίξεων στον τραπεζικό κλάδο και των αναμενόμενων αποτελεσμάτων εννεαμήνου.

Σωρευτικά προβλέπει και η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ πως θα κινηθεί η εγχώρια αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ συμπληρώνει πως η πλειονότητα των επενδυτών θα παραμείνει επιφυλακτικοί.

Επιπρόσθετα, η Fortius ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει στο πρωινό της report πως και η μετακύλιση θέσεων στα συμβόλαια του Νοεμβρίου αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τις συνεδριάσεις που υπολείπονται έως το τέλος της εβδομάδας, λόγω της μεγαλύτερης συσχέτισης με την αγορά μετοχών τελευταία.

Τι έγινε χθες: Άνοδο κατά 0,19% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, λόγω του έντονου αγοραστικού ενδιαφέροντος σε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης προς το τέλος της συνεδρίασης, όπως αναφέρει η Marfin Hellenic.

Σύμφωνα με την Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ, αν και με ανοδικό ρυθμό, το Χ.Α. χθες απογοήτευσε, αφού δεν κατάφερε για μια ακόμη φορά να συγχρονιστεί με το αισιόδοξο κλίμα που επικράτησε στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, ενώ αντίθετα οι περισσότερες μετοχές έκλεισαν με απώλειες και ο τζίρος ήταν αναιμικός.

Η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως η οριακή άνοδος της αγοράς κατά τη χθεσινή συνεδρίαση δεν συνοδεύτηκε από ανάλογη ενίσχυση της αξίας των συναλλαγών, παράμετρος που θεωρείται αναγκαία για να αποκτήσει συνέχει η ανοδική αντίδραση.

Επιχειρηματικά Νέα: Στον τραπεζικό κλάδο εκτιμά η Marfin Hellenic πως θα παραμείνει το ενδιαφέρον των επενδυτών κατά τη σημερινή συνεδρίαση, έπειτα από την αύξηση της διασποράς στις μετοχές των Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς, αλλά και εν όψει των εξελίξεων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στη Γενική Τράπεζα και στην Εμπορική.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Marfin στο πρωινό της report με ημερομηνία 14 Οκτωβρίου 2003, οι εξελίξεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αναμένονται αύριο, καθώς, όπως επισημαίνει, επικαλούμενη δημοσιεύματα του Τύπου, ο υπουργός Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης θα περιμένει αύριο την απάντηση των μηχανικών.

Όσον αφορά στην Εμπορική Τράπεζα, η Marfin σημειώνει πως η διοίκηση συναντήθηκε χθες με εκπροσώπους των εργαζομένων με στόχο την επίλυση του ασφαλιστικού.

Σύμφωνα με το report της Marfin, στο οποίο επικαλείται δημοσιεύματα του Τύπου, η πρόταση αφορούσε μεταξύ άλλων στη μετατροπή του Ταμείου, από ταμείο καθορισμένης σύνταξης σε ταμείο καθορισμένης εισφοράς, ενώ αναφέρει επίσης πως σε συνάντηση που θα ακολουθήσει εντός των ερχόμενων ημερών οι εργαζόμενοι θα παρουσιάσουν τη δική τους πρόταση.

Σε ό,τι αφορά τη Γενική Τράπεζα, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρουν ότι οι μη δεσμευτικές προσφορές αναμένεται να κατατεθούν μέχρι τις 21 Οκτωβρίου, ενώ συμπληρώνει πως μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους οι Aspis Bank, FBB και Marfin Bank.

* Τα σχόλια των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v