Από ΟΤΕ - Εθνική η τάση στην αγορά

Οι διακυμάνσεις της μετοχής του ΟΤΕ, αλλά και της Εθνικής, διαμορφώνουν σε γενικές γραμμές την τάση της αγοράς και το πρόσημο του Γενικού Δείκτη, ο οποίος κυμαίνεται στο εύρος των 2.110-2.120 μονάδων, διασφαλίζοντας για σήμερα τη ”στήριξη” στο επίπεδο των 2.105 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οριακές οι μέχρι στιγμής διακυμάνσεις, με τον Γενικό Δείκτη πάντως να ”κρατά” τις 2.105 μονάδες. Με συναλλαγές περίπου 14 εκατ. ευρώ, την πρώτη ώρα, ο Δείκτης κυμαίνεται μεταξύ 2.105-2.115 μονάδων.

Ασθενής η αρχική αντίδραση, εξίσου περιορισμένη όμως και η μικρή υποχώρηση που ακολούθησε. Η μετοχή της Alpha, που ενισχύθηκε μέχρι και τα 19,02 ευρώ, υποχωρεί εν συνεχεία χαμηλότερα προς τα 18,9 ευρώ, με περιορισμένη όμως προσφορά.

Η μετοχή της Γενικής στα 6,62 ευρώ, με περιορισμένες όμως συναλλαγές περίπου 27.000 τεμαχίων. Η μετοχή της Εμπορικής στα 17,88 ευρώ, ενώ η μετοχή της Εθνικής παραμένει θετική στα 18,6 ευρώ.

Ο κλάδος που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά σήμερα-αύριο, μέχρι να σταθεροποιηθούν η Εθνική και ο Δείκτης, είναι οι τηλεπικοινωνίες.

Με κέρδη οι μετοχές των Intracom, Cosmote, αν και η τάση διαμορφώνεται από τον τίτλο του ΟΤΕ.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι αγοραστές εμφανίζονται ικανοί να συντηρήσουν την τιμή της μετοχής υψηλότερα των 10 ευρώ - κάτι που αναμφίβολα θα συμβάλει στη βελτίωση της τάσης.

Ζητούμενο για την επόμενη ώρα, να παραμένει ενεργό το ενδιαφέρον για τη μετοχή του Οργανισμού, που ”παλεύει” και πάλι γύρω από τα 10 ευρώ. Κάτι τέτοιο θα εξασφάλιζε μια θετική διακύμανση του Γ.Δ. στο εύρος των 2.110-2.120 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v