Καλοδεχούμενη η συσσώρευση

Φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι τεχνικές προϋποθέσεις που χρειαζόταν η αγορά προκειμένου να σταθεροποιηθεί στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, αλλά και να απορροφηθούν οι ενδεχόμενες παρενέργειες που δημιούργησε η αιφνιδιαστική διάθεση μετοχών της Εθνικής. Στόχος πλέον για την αγορά η προσέγγιση των 2.180 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τρία στοιχεία ήταν ζητούμενα για σήμερα. Κατ’ αρχάς η σταθεροποίηση της αγοράς στο εύρος των 2.118-2.130 μονάδων, με την Εθνική να μην υποχωρεί χαμηλότερα των 17,5 ευρώ.

Το δεύτερο ζητούμενο ήταν η αντίδραση προς τις 2.135 μονάδες και το τρίτο η μείωση των συναλλαγών το πολύ στα 120 εκατ. ευρώ.

Μέχρι στιγμής οι δύο πρώτες -τεχνικής φύσεως- προϋποθέσεις επιτυγχάνονται, μένει να σταθεροποιηθεί σε χαμηλά επίπεδα το σύνολο του τζίρου προς το κλείσιμο της αγοράς.

Και αυτό γιατί ζητούμενο παραμένει μέχρι αύριο η σταθεροποίηση-συσσώρευση της αγοράς γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας διάθεσης και των μετοχών της Πειραιώς θα πρέπει να αναζητηθεί η αφορμή της επόμενης ανοδικής αντίδρασης.

Πάντως, όπως φαίνεται από την εμπορευσιμότητα συγκεκριμένων μετοχών, και πακέτα γίνονται (περίπτωση Επιχειρήσεων Αττικής) και εμπορευσιμότητα υπάρχει για μια σειρά μετοχών εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις σε αυτή τη φάση οι Φουρλής, Μπουτάρης, Λαζαρίδης και Βαράγκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v