Θετικές διαθέσεις στη Σοφοκλέους

Η πεποίθηση σε ισχυρούς κύκλους της αγοράς πως οι ξένοι θα υπερκαλύψουν την προσφορά στη μετοχή της Εθνικής σε μια τιμή γύρω στα 18 ευρώ, εκτιμάται ότι μπορεί να ενδυναμώσει περισσότερο τον τραπεζικό τίτλο προς το κλείσιμο της συνεδρίασης. Σε θετικό πεδίο κινείται η υπόλοιπη αγορά.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μεταξύ των 2.120-2.132 μονάδων, εκτιμάται ότι θα κυμανθεί προς το κλείσιμό της η αγορά, καθώς μετά τις 15:30 πιστεύεται πως θα ενταθούν οι αγορές σε μετοχές των Εθνικής, γύρω από τα 18,16 ευρώ, της Alpha στα 19,04, της Eurobank στα 14,40 ευρώ.

Θα πρέπει παράλληλα να συντηρηθεί η μετοχή του ΟΤΕ έστω οριακά υψηλότερα των 10 ευρώ, της δε ΔΕΗ τα 17,60.

Όπως σημείωναν χρηματιστηριακοί αναλυτές, οι εντολές αγοράς στη μετοχή κυρίως της Εθνικής μπορεί να ενταθούν, καθώς τα αποτελέσματα της τοποθέτησης στους ξένους θεσμικούς θα γίνουν λίγο πολύ γνωστά, λίγο πριν ή λίγο μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για διαμόρφωση της τιμής σε επίπεδα πλησίον των 18,2 ευρώ.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι οι πέραν του ενός εκατ. συναλλαγές της Εθνικής έχουν προέλθει κυρίως από την πλευρά ισχυρών ΑΧΕ, που προσβλέπουν σε περαιτέρω ενδυνάμωση ή ενίσχυση της τιμής της μετοχής προς τα 18,8 ευρώ, σε πρώτη φάση.

Το καλό κλίμα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση εκμεταλλεύονται κατά το μέγιστο δυνατόν όσοι δραστηριοποιούνται στη μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Ήδη η πρώτη συμφωνία, με επίκεντρο την εταιρία ΒΕΡΝΙΚΟΣ, φαίνεται ότι είναι προ θύρας. Το σίγουρο είναι ότι θα αρχίσουν κι άλλες επιχειρηματικές κινήσεις σε αυτή την κατηγορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v