ΑΧΕ: Εθνική και Πειραιώς διαμορφωτές της τάσης

Η υφιστάμενη διάθεση μετοχών από την Εθνική Τράπεζα και από την Τράπεζα Πειραιώς αναμένεται πως θα καθορίσει την τάση στη Σοφοκλέους κατά τη σημερινή συνεδρίαση, όπως εκτιμούν οι ΑΧΕ, ενώ μερίδα αναλυτών κάνει λόγο για τάσεις νευρικότητας.

ΑΧΕ: Εθνική και Πειραιώς διαμορφωτές της τάσης
Τι αναμένεται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η εν εξελίξει μεταβίβαση των πακέτων μετοχών από την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς καθώς και η επικείμενη μετοχοποίηση της ΔΕΗ θα παραμείνουν οι βασικοί καταλύτες της τάσης σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, σύμφωνα με την Εθνική ΑΧΕ.

Σύμφωνα με τη Marfin Hellenic, η σημερινή συνεδρίαση εκτιμάται πως θα κινηθεί γύρω από τις φήμες για την επιτυχία των υφιστάμενων προσφορών, ενώ συμπληρώνει πως οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου αναμένεται να παραμείνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή προσθέτει πως προβλέπει ότι οι δύο μετοχές θα κινηθούν σε στενότερα πλαίσια σήμερα, με περιορισμένη την πιθανότητα σημαντικής περαιτέρω πτώσης.

Την τάση στην εγχώρια αγορά αναμένεται πως θα καθορίσει η συμπεριφορά των δύο τραπεζών, Εθνικής και Πειραιώς, η οποία, όπως αναφέρει η Εγνατία ΑΧΕ, είναι συνδεδεμένη με την τιμολόγηση της μεταβίβασης των πακέτων μετοχών τους.

Η Εγνατία ΑΧΕ πάντως προσθέτει πως δεν αναμένεται σημαντική βελτίωση της διάθεσης κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Ταυτόχρονα, η EFG Eurobank Securities σημειώνει στο πρωινό της report πως η νευρικότητα αναμένεται να διατηρηθεί στην αγορά μέχρι την ολοκλήρωση της προσφοράς των μετοχών, ενώ συμπληρώνει πως η επιτυχημένη έκβαση, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την Εθνική, θα προσδώσει ώθηση στην αγορά.

Τι έγινε χθες: Οι παράλληλες ανακοινώσεις από Εθνική και Πειραιώς για τη διάθεση πακέτου μετοχών τους πίεσε την αγορά χθες, εν μέσω ενός διεθνούς νευρικού κλίματος όπως αναφέρει η EFG Eurobank Securities, ενώ η Εθνική ΑΧΕ συμπληρώνει πως παρατηρήθηκαν τάσεις αποκόμισης κερδών.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδριάση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v