Δυνατά, δυνατά - γίναν (;) όλα δυνατά

Με οδηγό τις τράπεζες ”ανεβαίνουν οι στροφές” στη Σοφοκλέους, όπου επανέρχονται οι ισχυροί παίκτες, η κεφαλαιοποίηση του ΟΤΕ ξεπερνά τα 5.000 εκατ. ευρώ, ανταποκρίνεται η μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση και η αγορά σαφώς κοιτά υψηλότερα. Εάν βοηθήσουν οι ξένες αγορές, στόχος είναι η καταγραφή νέας τιμής υψηλότερης των 2.320 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Και πάλι όλα καλά. Ακόμη και οι μεμψιμοιρούντες της προηγούμενης εβδομάδος σπεύδουν να συνταχθούν με το μέτωπο των ισχυρών αγοραστών.

Με την Εθνική και τη Eurobank πάλι στην ίδια πλευρά και τις 4-5 συνεργαζόμενες ΑΧΕ μαζί τους, οι... φιλόδοξοι πωλητές ελάχιστη τύχη έχουν.

Σε πρώτη φάση, περιμένουμε προσέγγιση των 2.180 μονάδων, την άμεση διάσπαση των 2.220 μονάδων και εν συνεχεία τη δυναμική προσέγγιση των 2.400 μονάδων με συναλλαγές υψηλότερες των 200 εκατ. ευρώ.

Παίρνει θετική θέση για την αγορά ο γράφων, καθώς τα ”γερά” χέρια αναλαμβάνουν και πάλι το τιμόνι της Σοφοκλέους. Είναι προφανές πως όσα θα συμβούν στον τραπεζικό κλάδο θα σταθούν ο καταλύτης για την εδραίωση μιας μεσοπρόθεσμα ανοδικής τάσης.

Προχωρά η Πειραιώς στη διάθεση μειοψηφικού πακέτου σε ξένους θεσμικούς και διαχειριστές ακολουθώντας το δρόμο της Alpha. Προχωρούν οι διαδικασίες για τη Γενική, ενώ το αρμόδιο υπουργείο προσανατολίζεται ανοιχτά πλέον στη διεξαγωγή διαγωνισμού για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Eurobank, Alpha και δευτερευόντως η Εθνική θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως θα εκδηλώσουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους.

Κινούνται όμως και άλλοι κλάδοι, καθώς, σύμφωνα με τη Marfin, υπάρχει ενδιαφέρον της Ελληνικής Τεχνοδομικής για την ΕΥΔΑΠ, ενώ η Αγροτική σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωριστεί τη θυγατρική της ΕΒΖ.

Το ενδεχόμενο να κινηθεί και πάλι στις 3.980 μονάδες ο τραπεζικός δείκτης εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν μεσαία και χαμηλή κεφαλαιοποίηση.

Μετοχές όπως οι Αστήρ, Σαράντης, Elmec, Medicon (αντικαθιστά στο δείκτη της Παράλληλης Αγοράς τη μετοχή της Domus), Βασιλόπουλος, Folli Follie, Άβαξ, ΕΒΖ, ΟΛΠ, Ridenco, Κορδέλλου, Compucon και αρκετές ακόμη έχουν τα περιθώρια να αντιδράσουν μεσοπρόθεσμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v