Διερευνώντας τις 2.140 μονάδες

Συνεχίζονται αμείωτα οι τοποθετήσεις εγχώριων, κυρίως, θεσμικών σε τραπεζικούς τίτλους, με τον κλαδικό δείκτη να καταγράφει κέρδη 2,77%, ωθώντας τον Γενικό Δείκτη προς τις 2.125 μονάδες. Δεν αποκλείεται αποκόμιση κερδών, αλλά και συντήρηση δυνάμεων εν όψει της διερεύνησης υψηλότερων επιπέδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Προς τις 2.130 μονάδες θα πρέπει να αναμένεται η επόμενη ανοδική κίνηση του Γενικού Δείκτη. Αυτό, είτε συμβεί σήμερα είτε αύριο (με πιθανότερο το πρώτο ενδεχόμενο), δεν έχει και τόση σημασία.

Οι συναλλαγές των περίπου 65 εκατ. ευρώ μέχρι τις 13:00 μας παραπέμπουν σε ένα σύνολο τζίρου για σήμερα μεγαλύτερο των 130 εκατ. ευρώ.

Ενδειξη που σε ανοδική συνεδρίαση εκλαμβάνεται ως θετική και ισχυρός παράγων - καταλύτης για τη συνέχιση της αντίδρασης.

Ο Γενικός Δείκτης κατάφερε γύρω στις 13:05 να υπερβεί την προηγούμενη υψηλή ”κορυφούλα” των 2.121,33 μονάδων, ξεκινώντας από τις 2.094,49 μονάδες. Είναι επίσης ενδεικτικό πως ο τραπεζικός δείκτης υπερβαίνει και πάλι την προηγούμενη ενδοσυνεδριακή υψηλή τιμή των 3.777 μονάδων.

Θα πρέπει επίσης να προστεθεί στα θετικά της ημέρας η κίνηση αρκετών μετοχών πολύ κοντά στην υψηλή τους τιμή. Για παράδειγμα, η μετοχή της Κορδέλλου κυμαίνεται στα 1,9 ευρώ, της Μηχανικής στα 2,63 ευρώ, της Ιnfo-Quest στα 1,81 ευρώ, της Κορασίδης στα 1,61 ευρώ, της ΕΒΖ στα 5,74 ευρώ, της Πετζετάκις στα 2,56 ευρώ, της ΑΕΓΕΚ στα 2,1 ευρώ, της Εμπεδος στο 1 ευρώ.

Εμφανής ανοδική φορά, που ενδέχεται να ενδυναμωθεί περαιτέρω προς το κλείσιμο, χαρακτηρίζει τις μετοχές των Ευρωπαϊκή Τεχνική, Γιαννούσης, Τεγόπουλος, Kego, Alfa Alfa, ΚΛΩΝΑΤΕΞ, Μοχλός, Ευκλείδης, Εθνική Ασφαλιστική, Informatics και ορισμένων ακόμη.

Βέβαια, το συνολικότερα θετικό κλίμα συντηρείται από το +4% της Alpha, που υπερβαίνει και πάλι τα 19 ευρώ, το +2,5% της Εμπορικής, το +3,4% της Εθνικής (που προσεγγίζει και πάλι τα 19 ευρώ), αλλά και τη Eurobank που κινείται προς τα 14,4 ευρώ.

Για την επόμενη ώρα θα ήταν φυσιολογική μια συντήρηση δυνάμεων μέχρι τις 2.130 μονάδες με λογική κατοχύρωση ρευστότητας και εν συνεχεία κορύφωση της τάσης πάνω από τις 2.135 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v