Ο οικονομικός Τύπος της Δευτέρας

Ο προϋπολογισμός του 2004, τα μέτρα υπέρ της επιχειρηματικότητας, η εικόνα των διεθνών αγορών, οι εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό του Σεπτεμβρίου, η βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο οικονομικός Τύπος της Δευτέρας.

Ο οικονομικός Τύπος της Δευτέρας
Προϋπολογισμός: Τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, δηλαδή οι μισθωτοί και οι επιχειρηματίες θα είναι και το 2004 οι βασικοί ”αιμοδότες” του κρατικού προϋπολογισμού του 2004, όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική. Η Οικονομική Ελευθεροτυπία κάνει λόγο για συμφωνία ”κάτω από το τραπέζι” με ομάδα τραπεζών για ρύθμιση τόκων ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ προωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Επιχειρηματικότητα: Για τρία μέτρα υπέρ της επιχειρηματικότητας κάνει λόγο η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία, τίθεται σε λειτουργία ειδικό ταμείο (ΤΕΜΠΕ) για τραπεζικά δάνεια με την εγγύηση του δημοσίου, ενώ συμπληρώνει πως αφενός θα υπάρξει venture capital σε 13 περιφέρειες για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αφετέρου πως είναι έτοιμος ο αναπτυξιακός νόμος.

Διεθνείς Αγορές: Άνεμος αισιοδοξίας πνέει πάλι στις διεθνείς αγορές σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία αναφέρει πως ο Οκτώβριος που παραδοσιακά λειτουργεί ως φόβητρο για τους επενδυτές, ξεκίνησε φέτος με καλούς οιωνούς.

Πληθωρισμός: Στο 3,3% έκλεισε ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που παραθέτει η Ημερησία, η οποία αναφέρει πως οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την προσεχή Πέμπτη.

Βιομηχανική Παραγωγή: Για πολλούς μήνες τώρα η βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα επιτυγχάνει σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης που τη φέρουν μπροστά από πολλές άλλες χώρες της Ευρωζώνης, όπως τονίζει η Ναυτεμπορική.

Γεωργακόπουλος: Τα σχέδια ”επανατοποθέτησης” του ελληνικού τουρισμού έως το 2010 στην παγκόσμια αγορά αναφέρει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική ο υφυπουργός Ανάπτυξης Δ. Γεωργακόπουλος.

ΕΤΑ: Οριστικοποιείται το χρηματοδοτικό σχήμα για την αγορά ακινήτων της Ολυμπιάδας από τα ΕΤΑ με στόχο την είσπραξη από το δημόσιο 300 εκατ. ευρώ.

Εθνική: Τον Νοέμβριο ή τον Φεβρουάριο θα πραγματοποιηθεί η πώληση πακέτου της Εθνικής Τράπεζας, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία κάνει λόγο για θέση εκκίνησης μετά την τρίτη μετοχοποίηση της ΔΕΗ.

ΕΛ.ΠΕ.: Στους 11 που διεκδικούν το 51% της SNP Petrom συμπεριλαμβάνονται τα ΕΛΠΕ, όπως αναφέρει η Ημερησία.

Intralot: Προμέρισμα 0,35 ευρώ ανά μετοχή διανέμει η Intralot, όπως αναφέρει η Ημερησία.

Βασιλόπουλος: Νέα καταστήματα της αλυσίδας Βασιλόπουλος θα λειτουργήσουν εντός του μήνα, επισημαίνει το Χρηματιστήριο, σύμφωνα με το οποίο η αλυσίδα θα προχωρήσει σε αλλαγή πολιτικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v