Ανοδος με αιχμή τις τράπεζες

Αυξάνονται οι τοποθετήσεις κυρίως σε τραπεζικούς τίτλους, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να κινείται στις 2.120-2.130 μονάδες. Ακολουθούν με εντονότερο ρυθμό τίτλοι της μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στο ίδιο έργο θεατές. Οι μέχρι στιγμής ενδείξεις μας παραπέμπουν όχι μόνο στις 2 τελευταίες συνεδριάσεις, αλλά κυρίως στην απαρχή της τελευταίας ανοδικής αντίδρασης που είχε οδηγήσει τον Γενικό Δείκτη προς τις 2.320 μονάδες.

Τουλάχιστον από τεχνικής πλευράς οι τράπεζες δείχνουν ικανές να ξεπεράσουν τις 3.720 μονάδες, ενώ σε μια σειρά μετοχών, οι εγχώριοι, κυρίως, ενισχύουν περαιτέρω τις θέσεις τους.

Πέραν της αναμενόμενης αντίδρασης μετοχών όπως η Εθνική, Alpha, Eurobank και Πειραιώς, αλλά και των μετοχών των ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, ΔΟΛ, Εθνική Ακινήτων και Εθνική Ασφαλιστική, οι εγχώριοι θεσμικοί ποντάρουν πολλά στην άνοδο συγκεκριμένων μετοχών τη μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Χαρακτηριστική η περίπτωση της ΕΧΑΕ, των Notos, Elmec, Σαράντης, Επιχειρήσεων Αττικής, Ιntralot, Μυτιληναίος, ΚΑΕ καθώς και τεσσάρων ακόμη 4-5 επιλεγμένων χαρτιών.

Εάν η αγορά στην επόμενη ώρα δώσει την τεχνικά αναμενόμενη αντίδραση προς τις 2.120-2.130 μονάδες με αιχμή τις τράπεζες και παράλληλη άνοδο των συναλλαγών, τότε θα έχουμε μια ακόμη θετική ένδειξη για τη μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση.

Σημείωση: Η τάση στον τραπεζικό κλάδο διαμορφώνεται εν πολλοίς και από τις θετικές εκθέσεις αναλύσεις που δίνουν οι ισχυρές χρηματιστηριακές. Στην περίπτωση μάλιστα των Eurobank και Εθνικής, τα εύσημα αποδίδονται... ”χιαστί”, με αποτέλεσμα η Εθνική να προτείνει Eurobank, η δε Π&Κ και Eurobank να προτείνουν Εθνική και Alpha.

Προφανώς οι ισχυροί παίκτες, εν όψει ΔΕΗ, ομονοούν και επανασυντάσσονται, προσβλέποντας και στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v