Βλέπει τις 2.070 μονάδες η αγορά

Ενθαρρυντική όσο και χρήσιμη η ένδειξη της διακράτησης –σχεδόν από το σύνολο της αγοράς- των χθεσινών κερδών. Συσσώρευση που προοιωνίζεται μια ενδεχόμενη αντίδραση προς την ”αντίσταση” των 2.070 μονάδων, ενώ βαίνει βελτιούμενη η εικόνα στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

To γεγονός πως η αγορά κρατά τα χθεσινά της κέρδη, ενώ αρκετοί επανατοποθετούνται με βάση τις συναλλαγές των 15 εκατ. ευρώ της πρώτης μισής ώρας, αποτελεί την κύρια θετική ένδειξη.

Ο Γενικός Δείκτης κυμαίνεται στην περιοχή των 2.060 μονάδων χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις, με τις σπουδαιότερες δεικτοβαρείς μετοχές να κρατούν τα χθεσινά τους οφέλη.

Ετσι, η μετοχή της Εθνικής κυμαίνεται στα 17,85-17,9 ευρώ,η μετοχή της Eurobank στα περίπου 13,84 ευρώ, οριακά χαμηλότερα η ΔΕΗ, με μικρή απόδοση ο ΟΤΕ, η Εμπορική και η Alpha. Κλίμα σταθεροποίησης που διευκολύνει τις κινήσεις όσων δραστηριοποιούνται στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, καθώς το σύνολο των μετοχών ενισχύεται σε ρυθμό ηπιότερο από χθες.

Η μετοχή της Μυτιληναίος κυμαίνεται στα 4,42 ευρώ, η Νάουσα στα 3,7 ευρώ, ενώ υψηλότερη απόδοση εμφανίζουν ΜΕΑΓΑ, ΟΛΘ, Πετζετάκις, Σελόντα και γενικότερα μετοχές εταιριών αυτής της κατηγορίας.

Στα άξια αναφοράς της συνεδρίασης η ισχυροποιούμενη ανοδική φορά της μετοχής του ΟΠΑΠ που προσεγγίζει πλέον τα 12 ευρώ.

Για τη συνέχεια από τεχνικής πλευράς θα ήταν ιδανική η προσέγγιση των 2.070 μονάδων -έστω και ενδοσυνεδριακά- προκειμένου να διερευνηθούν οι προθέσεις, κυρίως των χθεσινών αγοραστών, στα επίπεδα μιας σημαντικής ”αντίστασης”.

Το λογικότερο είναι η τάση συσσώρευσης που χαρακτηρίζει τη συνεδρίαση να προσφέρει στη συνέχεια ένα μικρό ανοδικό ξέσπασμα προς τα προαναφερθέντα επίπεδα τιμών των 2.070 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v