Ανόδου συνέχεια βλέπουν οι ΑΧΕ

Σε θετικά επίπεδα εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα κινηθεί ο Γενικός Δείκτης κατά τη σημερινή συνεδρίαση, έπειτα από το χθεσινό ”ισχυρό” rebound, ενώ το βλέμμα των επενδυτών θα παραμείνει στραμμένο στις σημαντικές διεθνείς αγορές. Παράλληλα, η τρίτη μετοχοποίηση της ΔΕΗ διατηρεί τη μετοχή της επιχείρησης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Ανόδου συνέχεια βλέπουν οι ΑΧΕ
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η Εθνική ΑΧΕ εκτιμά ότι η κίνηση των ξένων θεσμικών επενδυτών, καθώς και η τάση από τις διεθνείς αγορές θα παραμείνουν οι κύριοι παράγοντες που θα καθορίσουν τη βραχυπρόθεσμη τάση στο Χ.Α.

Η Marfin Hellenic εκτιμά πως κατά τη σημερινή συνεδρίαση και μετά τη χθεσινή σημαντική άνοδο, το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στις ευρωπαϊκές αγορές. Επιπλέον, η Marfin αναφέρει πως καθώς η διάθεση του τρίτου πακέτου μετοχοποίησης της ΔΕΗ πλησιάζει, η μετοχή της επιχείρησης θα παραμείνει στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με την Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, η συνεχιζόμενη ανοδική πορεία των τραπεζών και των εταιριών κοινής ωφέλειας αναμένεται να οδηγήσουν την αγορά σε υψηλότερα επίπεδα, ενώ συμπληρώνει πως οι μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης αναμένεται να συνεχίσουν την υπεραπόδοσή τους.

Σε θετικό έδαφος προβλέπει η Εγνατία ΑΧΕ πως θα κινηθεί ο Γενικός Δείκτης σήμερα, σε συνέχεια του ”επιθετικού” χθεσινού rebound, αλλά και του ήπιου διεθνούς κλίματος.

Ωστόσο, η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως η αναμενόμενη άνοδος δεν θα ακολουθήσει τον χθεσινό ρυθμό, ο οποίος και αποτέλεσε, όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, ”έκπληξη”.

Ταυτόχρονα, η Εγνατία συμπληρώνει πως το ενδιαφέρον στη μετοχή της ΔΕΗ είναι εύρωστο και εκτιμά ότι θα διατηρηθεί, καθώς η επερχόμενη μετοχοποίηση ενδέχεται να ωθήσει την τιμή της μετοχής σε οριακά υψηλότερα επίπεδα.

Επιπρόσθετα, η EFG Eurobank Securities προβλέπει πως ο Γενικός Δείκτης θα παρουσιάσει τάσεις συσσώρευσης, αφομοιώνοντας τα πρόσφατα κέρδη, αν και εκτιμά πως πιθανότατα θα παραμείνει σε θετικά επίπεδα, ενώ καταλήγει πως οι επενδυτές θα συνεχίσουν να έχουν το βλέμμα τους στραμμένο προς τις ευρωπαϊκές αγορές.

Σύμφωνα με την Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ, οι ανακοινώσεις για την επικείμενη διάθεση πακέτου μετοχών της ΔΕΗ από το Δημόσιο, η προσδοκία καλύτερων αποτελεσμάτων εννεαμήνου και η συσσώρευση δυνάμεων που προηγήθηκε στην περιοχή των 2.000 μονάδων, αποτελούν ικανές προϋποθέσεις για τη συνέχιση της ανοδικής αντίδρασης και τις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ, τροχοπέδη στην προαναφερθείσα προσπάθεια μπορεί να αποτελέσει το ενδεχόμενο διόρθωσης των διεθνών αγορών, στις οποίες τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται υψηλή μεταβλητότητα λόγω των αντιφατικών ανακοινώσεων για τα μακροοικονομικά στοιχεία, ενώ τοποθετεί την πρώτη αντίσταση στο επίπεδο των 2.064 μονάδων.

Η Beta Χρηματιστηριακή επισημαίνει πως παραμένει σκεπτική σε ό,τι αφορά τη διάρκεια το μέγεθος της ανόδου, έως ότου ο όγκος των συναλλαγών φτάσει σε επίπεδα ικανά να διατηρήσουν την ανοδική κίνηση.

Σύμφωνα με τη Fortius ΑΧΕΠΕΥ, η άνοδος της συναλλακτικής δραστηριότητας, η μείωση του discount στα παράγωγα, ο χθεσινός αριθμός των ανοδικών τίτλων και η εικόνα του Χ.Α. σε σχέση με τις ξένες αγορές δημιουργούν προϋποθέσεις για συνέχιση της ανοδικής κίνησης.

Τέλος, η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως η σημερινή συνεδρίαση είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς, ενώ συμπληρώνει πως εκτιμά πιθανό να υπάρξει αύξηση των ρευστοποιήσεων, ιδιαίτερα μετά το άνοιγμα.

Τι έγινε χθες: Αγορές θεσμικών κεφαλαίων σε ΟΤΕ και ΔΕΗ ώθησαν τον Γενικό Δείκτη κατά 2,2% υψηλότερα χθες, όπως αναφέρει η Εθνική ΑΧΕ, η οποία συμπληρώνει πως η έλλειψη προσφοράς στον τραπεζικό κλάδο δεν άφησε τον Δείκτη να κινηθεί υψηλότερα.

Οπως αναφέρει η Marfin Hellenic, η μετοχή του ΟΤΕ στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης σημείωσε κέρδη 2,34% με σχετικά χαμηλούς όγκους συναλλαγών, ενώ η μετοχή της ΔΕΗ έκλεισε με άνοδο υψηλότερη του 3%.

Σε ”δυνατό” rebound επιδόθηκε χθες ο Γενικός Δείκτης σύμφωνα με την EFG Eurobank Securities, με τον όγκο των συναλλαγών να είναι ενισχυμένος.

Επιχειρηματικά Νέα: Σχολιάζοντας την ολοκλήρωση της πολωνικής εταιρίας εμφιαλώσεως νερού από την Coca-Cola 3Ε, η Εθνική ΑΧΕ εκτιμά πως η ελληνική εταιρία εμφιαλώσεως κατακτά τη δεύτερη θέση στην πολωνική αγορά εμφιαλωμένου νερού, ακολουθώντας την Danone.

Σχετικά η Marfin Hellenic σημειώνει πως η εν λόγω κίνηση επιβεβαιώνει τη στρατηγική της εταιρίας για διεύρυνση της γκάμας των μη ανθρακούχων ποτών.

Η EFG Eurobank Securities αναφέρει πως τα νέα είναι ευοίωνα για την ελληνική εταιρία εμφιαλώσεως και συμπληρώνει πως δεδομένου του μικρού μεγέθους της Multivita, η ολοκλήρωση της εξαγοράς δεν αναμένεται να αποτυπωθεί στα οικονομικά μεγέθη του 2003, ενώ καταλήγει πως παραμένει θετική για την Coca-Cola 3Ε.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ, η οποία επισημαίνει πως η επίδραση στην αποτίμηση της εταιρίας είναι μηδενική και ως εκ τούτου δεν οδηγείται σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της, ενώ υπενθυμίζει πως η τιμή–στόχος που έχει θέσει για την τιμή της μετοχής της Coca-Cola 3Ε ανέρχεται στα 17,40 ευρώ.

Αναφορικά με την Alpha Bank η EFG Eurobank Securities σημειώνει πως η μετοχή της τράπεζας διαπραγματεύεται 12,2 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2004, ενώ συμπληρώνει πως στα τρέχοντα επίπεδα η Alpha Bank προσφέρει ελκυστική αποτίμηση, συνδυάζοντας την ισχυρή άνοδο στα κέρδη ανά μετοχή και την ανάπτυξη της λιανικής τραπεζικής.

Η EFG Eurobank Securities καταλήγει πως παραμένει θετική για τη μετοχή της τράπεζας.

Η Marfin αναφέρεται επίσης στη συμφωνία που υπέγραψαν οι Βάρδας και Elmec με την εταιρία Picar και τον Λαμπρόπουλο για τη λειτουργία πολυκαταστήματος, σημειώνοντας πως καθώς τα ποσοστά συμμετοχής των εταιριών δεν είναι ακόμη γνωστά, διατηρεί προς το παρόν τις προβλέψεις της για την Elmec.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v