Από έξω η τάση με οδηγό τις τράπεζες

Ετεροχρονισμένη έναντι της ανόδου των διεθνών αγορών η αντίδραση της Σοφοκλέους, αλλά, από κάθε άποψη καλοδεχούμενη, καθώς της ανοδικής κίνησης ηγούνται ο τραπεζικός κλάδος και οι μετοχές του FTSE-20, ενώ ακολουθεί ένα σημαντικό τμήμα της μεσαίας-χαμηλής κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με συναλλαγές 19 εκατ. ευρώ αντιδρά ετεροχρονισμένα προς τις 2.045 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, σε μια συνολικότερα καλή συνεδρίαση -μέχρι στιγμής- καθώς ο δείκτης ”άνοιξε” με ανοδικό ”κενό” περίπου 5 μονάδων.

Από τεχνικής πλευράς αυτό μπορεί να συντηρήσει την αγορά στα τρέχοντα ή και υψηλότερα επίπεδα τιμών και γιατί όχι να δοκιμάσει την αντίσταση των 2.050 μονάδων και εν συνεχεία των 2.085 μονάδων.

Αρκούμεθα όμως στην τρέχουσα βελτίωση της εικόνας των περισσότερων μετοχών των επιμέρους δεικτών, αλλά ειδικότερα του τραπεζικού κλάδου.

Είναι χαρακτηριστικό πως και οι πέντε τραπεζικές μετοχές αντιδρούν προς την αμέσως υψηλότερη τιμή-στόχο, ωθώντας τον τραπεζικό δείκτη προς τις 3.571 μονάδες.

Μετοχές εταιριών όπως η Κλωνατέξ, Νάουσα, κερδίζουν μικρό μέρος από το χαμένο έδαφος των τελευταίων ημερών, ενώ η μετοχή της Βάρδας κινείται προς τα 3,9 ευρώ.

Αναμφίβολα η υπογραφή συμφωνίας για την απόκτηση ποσοστού της Picar με τις Elmec και Λαμπρόπουλου διαμορφώνει μεγαλύτερα περιθώρια απόδοσης. Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως μετοχές εταιριών που για τον έναν ή τον άλλο λόγο βρίσκονται στο επίκεντρο βραχυπρόθεσμων εξελίξεων (αλλαγή δεικτών, κατηγοριοποίηση) εμφανίζουν ανάλογη συμπεριφορά.

Στο σύνολό τους οι μετοχές, που αναβαθμίζονται, ενισχύουν και σήμερα τις θέσεις τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v