Αφύπνιση, στο παρά πέντε!!!

”Περίεργη” σίγουρα η αγορά. Έδειξε σημάδια αφύπνισης, μέσω των τηλεπικοινωνιών σε μια αμιγώς πτωτική ημέρα για την Ευρώπη, ανέβασε όγκους συναλλαγών προς το κλείσιμο, με συνέπεια ο τζίρος να ξεπεράσει τα 100 εκ. ευρώ. Φαίνεται πως εν όψει κλεισίματος του μήνα οι παίκτες είχαν σήμερα μεγαλύτερα κέφια.

Οι παίκτες που κάθισαν σήμερα στο τραπέζι του πόκερ, είχαν διάθεση για πιο... ωραία πράγματα.

Ίσως ήξεραν ότι αύριο λήγει το τρίμηνο, το ταμείο δεν είναι εκεί που ήταν πριν από ένα μήνα, και κάπου, παρά τα αρνητικά μηνύματα που τους έστειλαν οι αντίστοιχοι παίκτες του εξωτερικού, αποφάσισαν ότι σήμερα θα φόρτωναν στην ”μπάνκα” κάτι παραπάνω.

Στην πρώτη παρτίδα, αυτή που παίχτηκε μεταξύ της έναρξης των συναλλαγών και τις 12.00, έδειξαν το χαρτί των τραπεζών. Δεν τους βγήκε, μαζί και η άνοδος, εξ ου και η υποχώρηση του Δείκτη κάτω από το επίπεδο των 2.000 μονάδων, για πολλοστή φορά το τελευταίο (χρηματιστηριακό) πενθήμερο.

Οι δε ενασχολούμενοι με την Περιφέρεια, στο άλλο τραπέζι, δεν έβαλαν λεφτά στο τραπέζι. Κάποιοι έβαλαν μόνο το ”τσιπ” της εισόδου, και μετά πέταξαν το φύλλο τους.

Στην δεύτερη παρτίδα, αγοραστές και πωλητές είχαν από ένα καλό φύλλο που έδειξαν. Οι μεν πρώτοι επέδειξαν την Vodafone Hellas (2,7%), οι δεύτεροι την Alpha Bank (-1,6%).

Στην Περιφέρεια, μια από τα ίδια. Απλώς, στα σημεία, οι πρώτοι πήραν οριακά την (μικρή) μπάνκα, εξ ου και η επαναφορά πάνω από τις 2.000 μονάδες.

Στην τρίτη παρτίδα και καταληκτική, αυτή που παίχτηκε από τις 15.00 έως τη λήξη, οι αγοραστές είχαν πολύ καλό φύλλο, και το έδειξαν στο τέλος.

Άνοιξαν πάλι το χαρτί της Vodafone. Οι πωλητές, άνοιξαν Alpha Bank. Δεύτερο φύλλο, Cosmote για τους αγοραστές (2,2%), Eurobank (-0,6%) για τους πωλητές. Τρίτο φύλλο, OTE για τους αγοραστές (0,9%), ΕΤΕ για τους πωλητές (0,6%).

Αθροιστικά πολύ καλύτεροι οι αγοραστές, τρία φύλλα με ΔΕΗ (1,3%) ΟΠΑΠ (1,8%), full house. Οι πωλητές στα τρία φύλλα έμειναν, κέρδη 0,86% για το Γενικό Δείκτη τιμών, υψηλό ημέρας γαρ, διαμόρφωση στις 2.019,76 μονάδες.

Δύο τα βασικά ειδοποιά στοιχεία σε σχέση με χθες. Πρώτον, ότι ο ”λαγός” της υψηλής κεφαλαιοποίησης που δεν ακολούθησαν χθες οι ενασχολούμενοι με την Περιφέρεια, σήμερα λειτούργησε.

Θέλετε η εντολή 120.000 τεμαχίων αγοράς στην Vodafone στο υψηλό ημέρας (6,10 ευρώ), θέλετε η αντίστοιχη ύψους 73.000 τεμαχίων στον ΟΤΕ στα 9,36 και στο κλείσιμο στα 9,38 ευρώ, κάποιοι πείστηκαν ότι υπάρχουν προθέσεις.

Ασχέτως του εάν, αντικειμενικά, η σχέση 2,2 ανοδικών για κάθε μία πτωτική μετοχή είναι ”φτωχή” σε σχέση με τις αντίστοιχες αναλογίες στη πτώση. Πιο ουσιώδες ίσως το γεγονός ότι κάποια χαρτιά τράβηξαν ενδιαφέρον, όπως Νεοχημική (6,6%), Πήγασος (12%), Βιοσώλ (9,1%), ΝΕΛ (7,7%).

Μήπως όμως έχουμε να κάνουμε με μια ύστατη προσπάθεια καλλωπισμού των αποτιμήσεων πριν την αποπεράτωση του εννεαμήνου;

Ναι, ίσως. Αλλά με δεδομένο ότι δεν τράβηξαν οι τράπεζες (0,2%), άλλα περιμέναμε και άλλα έγιναν. Από εκεί θα έπρεπε να δούμε τέτοια φαινόμενα.

Περίεργη” σίγουρα η αγορά. Έδειξε σημάδια αφύπνισης, σε μια αμιγώς πτωτική ημέρα για την Ευρώπη, ανέβασε όγκους συναλλαγών προς το κλείσιμο, με συνέπεια ο τζίρος να ξεπεράσει τα 100 εκ. ευρώ.

Απλά, θέλουμε διάρκεια. Αυτήν, που είδαμε στην... πτώση.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 111 εκατ. ευρώ (αυξημένη κατά 26,14% σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση) εκ των οποίων τα 8,5 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένα πακέτα συναλλαγών.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 2 πακέτα των 36.000 και 45.000 τεμαχίων της Μπάμπης Βωβός στα 16,88 ευρώ και ένα πακέτο 2.200.000 τεμάχια της ΑΤΤΙ – ΚΑΤ στα 1,11 ευρώ.

Τέλος, ένα πακέτο 317.580 τεμάχια της Cosmote στα 9,67 ευρώ, ένα πακέτο 351.000 τεμάχια της Sex Form στα 4,84 ευρώ και ένα πακέτο 330 τεμάχια της Coca Cola 3E στα 16,64 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v