Διολίσθησης συνέχεια...

Ελλείψει ειδήσεων, αλλά και αγοραστών, η αγορά διολισθαίνει προς τις 1.980 μονάδες, ενώ κάτω από τις 1.000 μονάδες πέρασε και ο FT-20. Πάντως, η αρχική ποσφορά τίτλων δείχνει να υποχωρεί, τάση που μπορεί να επαναφέρει τον δείκτη προς τις 2.000 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σταθερά χαμηλότερα των 2.000 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, με συναλλαγές που δεν ξεπερνούν τα 17 εκατ. ευρώ την πρώτη ώρα.

Θα λέγαμε πως την ψυχολογία των ενεργών παικτών βοηθά η υποχώρηση του Γενικού Δείκτη που καταρρίπτει τον μύθο των 2.000 μονάδων.

Ισως έτσι να ”αποδαιμονοποιηθεί” και το σημείο στήριξης, όπως εδώ και περίπου ενάμιση μήνα έχει προεξοφληθεί, για την περιοχή των 1.950 μονάδων.

Το ενθαρρυντικό είναι πως στα τρέχοντα επίπεδα τιμών πραγματοποιούνται συναλλαγές σε επιλεγμένους τίτλους, δίνεται δηλαδή η αίσθηση πως κάποιοι απορροφούν την υπάρχουσα προσφορά.

Η μετοχή της Εθνικής κυμαίνεται στα 17,2 ευρώ με συναλλαγές λιγότερες των 48.000 τεμαχίων, η δε Eurobank στα 13,62 με μόλις 27.000 μετοχές.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει η μετοχή των ΚΑΕ στα 13,5 ευρώ, της Hitech, της ΚΛΩΝΑΤΕΞ στα 3,26 ευρώ, ενώ στη χαμηλότερη κατηγορία οι Lantec, Κυριακούλης, Mevaco, Micromedia, Μπενρουμπή κ.ά. αντιδρούν ανοδικά.

Ενα επιπλέον στοιχείο που μας καθιστά συγκρατημένα αισιόδοξους είναι η συρρικνούμενη προσφορά, τάση που μπορεί να φέρει τον Γενικό Δείκτη, έστω και ενδοσυνεδριακά, προς την περιοχή των 2.000 μονάδων.

Αυτό θα βοηθούσε να επανέλθουν στην προτέρα φορά τους μετοχές όπως η Ιntracom, που έχει υποχωρήσει σημαντικά χαμηλότερα των 6 ευρώ ή της CosmOTE που έχει χάσει την επαφή με τα 10 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v