Πρέπει να κρατηθούν οι 2.010 μονάδες

Οι ρυθμίσεις για τη δυνατότητα αναπροσαρμογής της αξίας των πλοίων, η κινητικότητα στον πετρελαϊκό κλάδο, η ανθεκτικότητα των Eurobank, Alpha και Εθνικής, οι εξελίξεις από το χώρο των τηλεπικοινωνιών θα μπορούσαν να συντηρήσουν το γενικό δείκτη υψηλότερα των 2.010 μονάδων. Ζητούμενο πάντως είναι η αύξηση των συναλλαγών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Πρόσω ολοταχώς για τους ισολογισμούς των ναυτιλιακών εταιριών. Η δυνατότητα της αναπροσαρμογής της αξίας των πλοίων, κατά το ανάλογο της αναπροσαρμογής των παγίων, αναμφίβολα θα επενεργήσει θετικά στα αποτελέσματα και των τριών εισηγμένων.

Ξεκινάμε από την ακτοπλοϊα γιατί το ειδικό του βάρος στην εθνική μας οικονομία είναι σημαντικό,. Ούτως ή άλλως ειδήσεις από τον τραπεζικό κλάδο, εάν εξαιρεθεί η φωτογραφική, χαριστική απόφαση άρσης αγοράς ιδίων μετοχών για την ΤτΕ δεν προσφέρει ειδήσεις.

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν πετρέλαια καθώς η άνοδος της τιμής του ”μαύρου χρυσού” και οι αναμενόμενες εξελίξεις γύρω από τα ΕΛΠΕ ενισχύουν τις μετοχές των ΕΛΠΕ-Πετρόλα και Μοτορ Όιλ.

Από τις μετοχές που διαθέτουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά να βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος πέρας της πολύ σταθερής και χθες Eurobank, παρουσιάζουν ενδιαφέρον οι Κέκροψ, Γερμανός-Folli Follie, ΑΣΚΟ, Βάρδας, ΕΒΖ, Σαράντης, Νότος, Βαρυτίνης και λόγω έγκρισης του split η Δυναμική Ζωής.

Σημείωση: Εάν είχε τα λεφτά το Δημόσιο για να αποσύρει τη μετοχή της ΤτΕ από το ταμπλό θα το είχε πράξει εδώ και καιρό, από τότε δηλαδή ο τίτλος βρισκόταν στα 60-65 ευρώ.

Τα ταμεία όμως του κράτους είναι άδεια οπότε η άρση της απαγόρευσης αγοράς ιδίων μετοχών φωτογραφίζει ενδεχομένως μια προσπάθεια της διοίκησης να εμφανιστεί ως ισχυρός μειοψηφών μέτοχος.

Τώρα το γιατί η τράπεζα πούλησε χρυσό από τα αποθέματά της προ καιρού, ενώ τώρα η τιμή του μετάλλου χτυπά στα 393 δολ./ουγγιά είναι ένα ερώτημα η απάντηση του οποίου θα ενδιέφερε τους μικροεπενδυτές. Πάντως η φωτογραφική διάταξη βάζει σε πειρασμό αρκετούς για ένα νέο κερδοσκοπικό γύρο στον τίτλο της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v