Στήριξη για σήμερα οι 2.020 μονάδες;

Ίσως και να μας έδειξε το βάθος της για σήμερα η αγορά με την υποχώρηση του δείκτη προς τις 2.020 μονάδες. Εάν βελτιωθεί η θέση συγκεκριμένων τραπεζικών μετοχών, όπως της Εθνικής και της Eurobank, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ψαλίδισμα των ζημιών του δείκτη αρχικά προς τις 2.035 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εντονότερη από ό,τι αρχικά περιμέναμε ήταν η υποχώρηση της αγοράς στην αρχή της συνεδρίασης. Ίσως όμως η βύθιση προς τις 2.023 μονάδες να μας έδειξε το ”βάθος” για τη σημερινή συνεδρίαση.

Εάν υποθέσουμε πως η αγορά αντιδρά από τις 2.020 μονάδες και άνω, θα πρέπει να περιμένουμε για τη συνέχεια κάτι καλύτερο.

Εάν η μετοχή της Εθνικής καταφέρει από τα 17,64 ευρώ να ενισχυθεί προς τα 17,8 ευρώ και η δε μετοχή της Eurobank να προσεγγίσει και πάλι 14 ευρώ, τότε η κίνηση αυτή του τραπεζικού δείκτη θα μπορούσε να παρασύρει τον FTSE-20 και ενδεχομένως ένα τμήμα της αγοράς.

Οι συναλλαγές των περίπου 10 εκατ. ευρώ του πρώτου ημιώρου παραπέμπουν σε συνολικό τζίρο υψηλότερο των 100 εκατ. ευρώ, ίσως υψηλότερα και της χθεσινής συνεδρίασης κάτι που μπορεί να θεωρηθεί ως θετική ένδειξη.

Επιμέρους μετοχές όπως η Motor Oil, το Νεώριο Σύρου, Πλαίσιο, Κεραμεία Αλλατίνη, Σαραντής Χίου, Rainbow, Χαλκόρ (πραγματοποιήθηκε πακέτο 1.839 μετοχών στα 1,41 ευρώ), αλλά και λίγων ακόμη μετοχών καταφέρουν να κρατούν μικρά κέρδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v