Σε δύσκολη θέση η Σοφοκλέους

Τα αντανακλαστικά της αγοράς θα δοκιμασθούν στη σημερινή συνεδρίαση η οποία ξεκινά υπό το βάρος της ανόδου του πετρελαίου και της εντυπωσιακής διόρθωσης της Wall, αλλά και της δυστοκίας στο μέτωπο Εμπορική - Credit Agricole. Ζητούμενο η απορρόφηση των πιέσεων στο ξεκίνημα και η συσσώρευση-σταθεροποίηση προκειμένου να αποφευχθεί η υποχώρηση κάτω από τις 2.000 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Επιμέρους ειδήσεις, κινήσεις και φήμες μπορούν να κρατήσουν το Γενικό Δείκτη υψηλότερα των 2.010 μονάδων. Να επαναφέρουν σταδιακά το ενδιαφέρον για ορισμένες μετοχές και πιθανότατα το Γενικό Δείκτη προς τις 2.085 μονάδες.

Οι επιδιώξεις των Γάλλων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις χρηματιστηριακών θα μπορούσαν να δώσουν πνοή όχι μόνο στη μετοχή της Εμπορικής, αλλά και του τραπεζικού κλάδου.

Εάν μάλιστα συνεχίζουν να συνδράμουν οι κατασκευές και αφυπνιστεί, κυρίως, λόγω Vodafone, ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών είναι πολύ πιθανόν να απορροφηθούν οι όποιες διαθέσεις ρευστοποίησης εκδηλωθούν στην αρχή της συνεδρίασης.

Εάν μάλιστα στην αρχή ο γενικός δείκτης δεν υποχωρήσει χαμηλότερα των 2.035 μονάδων το ενδεχόμενο της ανάκαμψης προς τις 2.055 μονάδες θα είναι εφικτό, στη συνέχεια.

Συγκεκριμένες μετοχές όπως η Εθνική, η δυνατή χθες Eurobank, η Εμπορική λόγω Γάλλων και η Alpha λόγω... διαγράμματος μπορεί να κρατήσουν την αγορά.

Όπως επίσης και μια σειρά εταιριών χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση των ΕΛΤΕΧ-Ακτωρ, αλλά και ΕΥΔΑΠ, Vodafone, Τιτάν, Βιοχάλκο, Delta Singular και Ιντρακόμ.

Από τούδε και στο εξής θα πρέπει να υπολογίζεται περισσότερο στα σοβαρά και η μετοχή της ΕΧΑΕ που συμμετέχει πλέον στον Mid Cap 40 με ειδικό βάρος 5,54%.

Από τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση συναλλαγές που δείχνουν ενδιαφέρον εμφανίζουν οι μετοχές των εταιριών Ηρακλής, Επιχειρήσεις Αττικής, Βαρυτίνης, αλλά και Λαζαρίδης, Γερμανός, Τεχνική Ολυμπιακή, Νάουσα, και ορισμένες ακόμη μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v