Πληθαίνουν οι ενδείξεις θετικής αντίδρασης

Οι θετικές μέχρι στιγμής ενδείξεις επαναφέρουν στο προσκήνιο το ενδεχόμενο αντίδρασης προς τις 2.085 μονάδες. Επιχειρηματίες και ορισμένοι διαχειριστές εμφανίζονται και σήμερα ως αγοραστές σε μια αγορά που ”διψά” για κάτι καλύτερο. Τεχνικά απαιτείται έστω και ενδοσυνεδριακά η υπέρβαση των 2.052 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Θετικές οι αρχικές ενδείξεις από μια συνεδρίαση που μπορεί να εξελιχθεί προ όφελος των αγοραστών.

Οι συναλλαγές των περίπου 15 εκατ. ευρώ του πρώτου ημιώρου παραπέμπουν σε σύνολο τζίρου τουλάχιστον μεγαλύτερο του χθεσινού (98 εκατ. ευρώ). Αποτελεί θετική ένδειξη η συνολικότερα θετική αντίδραση κλαδικών δεικτών για δεύτερη κατά σειρά ημέρα ενίσχυση των κατασκευαστικών, το θετικό πρόσημο μετοχών σηματωρών, όπως είναι οι ΔΟΛ, ΕΧΑΕ, Τράπεζα της Ελλάδος, ΕΛΒΕ, ΑΛΤΕΚ και ορισμένων ακόμη.

Η μετοχή της Εθνικής ”πατάει” και πάλι στα 18 ευρώ, της Eurobank στα 13,6 ευρώ της Alpha στα 18,30 ευρώ, ενώ θετικά κινούνται ΟΤΕ και ΔΕΗ.

Το σημαντικότερο όμως όλων είναι πως οι επιχειρηματίες που αγόραζαν τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις εμφανίζουν ανάλογη διάθεση και σήμερα.

Δεν είναι τυχαίο πως σε μετοχές των εταιριών Γερμανός, ΕΠΠΑΤ, ΑΛΤΕΚ, Ακτωρ, Compucon, Λιβάνης, ΑΛΤΕ, ΑΛΤΕ, Κορασίδης καταγράφεται αξιόλογη συναλλακτική κίνηση.

Στην κορυφή κατασκευαστικός κλάδος και εκτυπώσεις δίνουν μια πρόγευση για το τι μπορεί να περιμένει σήμερα η αγορά, όπως επίσης δεν είναι τυχαίο η θετική αντίδραση όλων των μετοχών θυγατρικών εταιριών της Εθνικής με τον Αστέρα στα 7,76 ευρώ, την Ασφαλιστική στα 5,06 ευρώ τις Γενικές Αποθήκες στα 4,76 ευρώ.

Κατά περίπου 4% και στα 91 ευρώ ενισχύεται η μετοχή της Τραπέζης της Ελλάδος ενώ του ΔΟΛ φτάνει στα 5,12 ευρώ. Σε γενικές γραμμές η πρώτη εικόνα της αγοράς είναι θετική επαναφέρει στο προσκήνιο το ενδεχόμενο αντίδρασης προς τις 2.085 μονάδες, με τη συνδρομή πάντα των ξένων χρηματιστηρίων.

Σημείωση: Μετοχές εταιριών που θα παίξουν στην επόμενη αναδιάρθρωση των δεικτών θα πρέπει να προσεχθούν σταδιακά. Χαρακτηριστική η περίπτωση της Ελληνικής Τεχνοδομικής (4,52 ευρώ) η κεφαλαιοποίηση της οποίας υπολείπεται πλέον αυτής του Hyatt (7,68 ευρώ).

Σημείωση 2: Οι μέχρι στιγμής συναλλαγές στην Alpha Leasing ενισχύουν την εκτίμηση παραγόντων της αγοράς πως έχει ολοκληρωθεί η ρευστοποίηση σημαντικού αριθμού μετοχών από εγχώριο θεσμικό. Η συγκεκριμένη μετοχή έχει όλες τις τεχνικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις για να αντιδράσει θετικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v