Βλέπει το ”19..” η Σοφοκλέους

Τάσεις συμμαζέματος εκδηλώνονται την τελευταία ώρα στη Σοφοκλέους, η οποία νωρίτερα βρέθηκε χαμηλότερα των 2.000 μονάδων. Από τεχνικής πλευράς, τόσο η επικείμενη απόφαση της διοίκησης του ΟΤΕ για το ποσοστό της Telenor στην Cosmote, όσο και οι εξελίξεις από το μέτωπο της Εθνικής ενδέχεται να δημιουργήσουν πιέσεις (και) στις εν λόγω μετοχές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με το ενδεχόμενο καταγραφής νέου χαμηλού παίζει η αγορά. Το εάν ο γενικός δείκτης υποχωρήσει χαμηλότερα των 1.996 μονάδων φαίνεται να έχει ελάχιστη σημασία καθώς λιγότερες των 20 μετοχών κινούνται ανοδικά, τη στιγμή που η πλειονότητα βυθίζεται χαμηλότερα.

Οι συναλλαγές των περίπου 8 εκατ. ευρώ (στην πρώτη μισή ώρα) παραπέμπουν σε μια συνεδρίαση παρόμοια της χθεσινής. Μέχρι στιγμής και με το γενικό δείκτη περί τις 22 μονάδες χαμηλότερα από χθες, ουδεμία προσπάθεια ”στήριξης” διαφαίνεται από πλευράς των τριων ισχυρών παικτών.

Περιορισμένες ήταν και σε ορισμένες δεικτοβαρείς μετοχές οι αγορές, γεγονός που έφερε το δείκτη (στις 12:26) χαμηλότερα των 2.000 μονάδων.

Η μετοχή του ΟΤΕ κυμαίνεται στα 9,48 ευρώ περίπου 1,05% χαμηλότερα, ενώ με τα 10 ευρώ παλεύει η μετοχή της Cosmote. Οι εξελίξεις από το μέτωπο του ΟΤΕ και της Telenor μπορεί βραχυπρόθεσμα να προκαλέσουν πιέσεις κυρίως στη μετοχή της θυγατρικής, παρά της μητρικής.

Στα 13,26 ευρώ η μετοχή της Eurobank, εγκύτατα δηλαδή της τιμής των 13 ευρώ, όπου εκδηλώθηκε χθες σχετικό αγοραστικό ενδιαφέρον.

Από τις ελάχιστες μετοχές που αντιστέκονται μέχρι στιγμής στο γενικευμένα πτωτικό κλίμα θα πρέπει να αναφερθούν οι Alfa Alfa, Νεοχημική, Βερνίκος, Βογιατζόγλου, Fashion Box (αλλά με μόλις 10 τεμάχια), Έδραση,Folli Follie, Άβαξ, Κεραμεία Αλλατίνη, Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες, ΕΛΠΕ και ελαχίστων ακόμη, που συμπληρώνουν την 20άδα.

Σημείωση: Η χθεσινή συνάντηση του διοικητή της Εθνικής Τραπέζης με τον πρωθυπουργό μπορεί να φέρνει θεωρητικά τουλάχιστον πιο κοντά το χρόνο διάθεσης μειοψηφικού πακέτου της τράπεζας, ενδέχεται όμως να δημιουργήσει σημαντικές πιέσεις στη μετοχή.

Είναι λογικό τις επόμενες ημέρες να ενταθεί η αντιπαράθεση μεταξύ εκείνων που επιδιώκουν να πιέσουν τη τιμή της μετοχής χαμηλότερα των 17 ευρώ προκειμένου να αποκτήσουν σε χαμηλότερη τιμή το πακέτο, και όσων επιθυμούν να συντηρήσουν τη γραμμή στήριξης των 17 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v