Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης

Στις χρηματιστηριακές αναταραχές που προκλήθηκαν από την άνοδο του ευρώ, αλλά και του γεν, στις εξελίξεις γύρω από τις νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων, στην πορεία των απεργιακών κινητοποιήσεων, αλλά και σε επιχειρηματικά νέα όπως η διάθεση ποσοστού της Εθνικής αναφέρονται, μεταξύ άλλων, οι οικονομικές εφημερίδες της Τρίτης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης
Στις χρηματιστηριακές αναταραχές που προκλήθηκαν από την άνοδο του ευρώ, αλλά και του γεν, στις εξελίξεις γύρω από τις νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων, στην πορεία των απεργιακών κινητοποιήσεων, αλλά και σε επιχειρηματικά νέα όπως η διάθεση ποσοστού της Εθνικής αναφέρονται, μεταξύ άλλων, οι οικονομικές εφημερίδες της Τρίτης.

Νομισματικά: ”Δολαριακή αναταραχή στις αγορές”, αναφέρει στο πρώτο της θέμα η Οικονομική Καθημερινή σχολιάζοντας τη ”βουτιά στα χρηματιστήρια που προκλήθηκε μετά την απόφαση του G7 για συναλλαγματική ελαστικότητα.

”Θυσία στο ασθενές δολάριο οι μετοχές” είναι ο κύριος τίτλος του Κέρδους, ενώ για ”πιέσεις στις διεθνείς αγορές από την άνοδο του ευρώ” κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο. ”Πλήγμα στην Ευρώπη”, είναι ο βασικός τίτλος της Εξπρές, η οποία στον υπέρτιτλό της αναφέρει ότι αυτό προκλήθηκε από τη νέα διαμόρφωση των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Αυθαίρετα: Τη χάρτα των νέων περιοχών που νομιμοποιούνται προβάλει στον κύριο τίτλο της η Ελευθεροτυπία, προσθέτοντας ότι το ΤΕΕ χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο ”επικίνδυνο”. Στο θέμα των αυθαιρέτων αναφέρεται και το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας τα Νέα ”263 περιοχές ”βλέπουν το σχέδιο πόλης”.

”Για 88.00 στρέμματα στο σχέδιο πόλης” κάνει λόγο η Ημερησία, ενώ στο θέμα αναφέρεται και το πρωτοσέλιδο της Ναυτεμπορικής.

Offshore εταιρίες ”Εξαιρέσεις και για off και για shore” κάνει λόγο η Οικονομική Ελευθεροτυπία, αναφερόμενη στις περικοπές του νόμου που προβλέπει την επιβολή ειδικού φόρου 3% στα ακίνητα των off shore εταιριών.

Στο θέμα αναφέρεται και η Οικονομική Καθημερινή, γράφοντας ”εξαιρούνται από τον φόρο των offshore τα εταιρικά ακίνητα.

Απεργίες- γκάλοπ: Για ”πυρετό γκάλοπ και απεργιών” κάνει λόγο στην πρώτη της σελίδα η Καθημερινή- χαρακτηρίζοντας το ΠΑΣΟΚ ”μουδιασμένο”.

Ευρωεπιτόκια: ”Παπαδήμος: Μια χαρά τα επιτόκια- κοιτάξτε τα δημοσιονομικά” είναι ο σχετικός τίτλος της Οικονομικής Ελευθεροτυπίας

Σύνοδος ΔΝΤ: ”Σήμα κινδύνου από ΔΝΤ για την Ελλάδα μέσω Ντουμπάι”, γράφει η Ναυτεμπορική, προσθέτοντας ότι αυτό συμβαίνει παρά τη βελτίωση του κλίματος στη διεθνή οικονομία.

Λαϊκά ομόλογα: Στα αζήτητα τα 500 εκατ. ευρώ των λαϊκών ομολόγων, γράφει το Χρηματιστήριο, προσθέτοντας ότι υποβλήθηκαν μόλις 44.237 αιτήσεις. Για ζήτηση ύψους 2 δισ. ευρώ, έναντι στόχους για 2,5 δισ. ευρώ στα λαϊκά ομόλογα γράφει η Ημερησία

Εθνική: Στην επερχόμενη πώληση του ποσοστού της Εθνικής αναφέρεται στην πρώτη της σελίδα η οικονομική Ελευθεροτυπία, ενώ για στη συνάντηση Σημίτη- Καρατζά το Κέρδος. ”Επισπεύδεται η πώληση πακέτου της Εθνικής” είναι ο βασικός τίτλος του βήματος Ανάπτυξη.

Coca Cola 3E: Κέρδη 90- 100 εκατ. ευρώ αναμένει για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης η 3Ε όπως αναφέρει η Καθημερινή, επικαλούμενη τις προβλέψεις της διοίκησης. Στο θέμα αναφέρεται ακόμη το Χρηματιστήριο που γράφει ότι η Coca Cola e# θα είναι εντός των στόχων.

Σιδενόρ και Sovel: Συγχωνεύονται οι εταιρίες Σιδενόρ και Sovel με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη, γράφει το Χρηματιστήριο

Σοφοκλέους: Με νέα διοίκηση η Σοφοκλέους από τα μέσα Οκτωβρίου”, γράφει η Ημερησία, προσθέτοντας οτι ο Π. Αλεξάκης θα είναι διευθύνων σύμβουλος, ενώ την Πέμπτη θα ληφθεί η απόφαση για τη γ.σ. η οποία θα επικυρώσει τις αλλαγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v