Λήγουν τα παράγωγα- ανασαίνει η Σοφοκλέους!

Κλείνουν σταδιακά οι θέσεις ”πώλησης” σε συγκεκριμένες μετοχές, με αποτέλεσμα να αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον στην υποκείμενη αγορά. Ενθαρρυντικές ενδείξεις από τη συμπεριφορά μετοχών μεσαίας- μικρότερης κεφαλαιοποίησης, αλλά και από το +3% του ΟΤΕ. Η μετοχή του Οργανισμού ”μαζεύει” όλα τα ανοικτά συμβόλαια από την αγορά Παραγώγων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κυρίαρχο της σημερινής συνεδρίασης η μεταβλητότητα και οι ακραίες διακυμάνσεις, αφού, το, όπως πολύ εύστοχα περιγράφεται στο σχόλιο για τις ευρωπαϊκές αγορές, ”double witching” εξομοιώνει το ευρωπαϊκό κλίμα με την τάση που επικρατεί από το πρωί στη Σοφοκλέους.

Άλλωστε, αυτό φάνηκε από τα πρώτα κιόλας λεπτά της συνεδρίασης στη συμπεριφορά των μετοχών, κυρίως των Alpha και ΟΤΕ.

Προς τις 2.040 μονάδες κινείται ο Γενικός Δείκτης, καθώς την τελευταία μισή ώρα κλείνουν σταδιακά οι ανοικτές θέσεις ”πώλησης”, ενώ μειώνεται και η ρευστοποίηση δανεισμένων μετοχών (κυρίως της Alpha).

H διαφοροποίηση του κλίματος αποτυπώνεται στη σχέση ανοδικών προς πτωτικές- μια σχέση που διαμορφώνεται στο 3: 1. Ξεχωρίζουν μετοχές των Κωτσόβολου, Micromedia, EXAE, Κορδέλλου, Κορφίλ, Compucon, Μινωικών Γραμμών και επιχειρήσεων Αττικής.

Το ενθαρρυντικό είναι πως στα χαμηλά επίπεδα της σημερινής συνεδρίασης δημοσιοποιήθηκαν θετικές εκθέσεις έγκυρων χρηματιστηριακών, οι οποίες θέτουν υψηλότερη τιμή στόχο για ΕΧΑΕ, ΕΠΑΤΤ και άλλες εταιρίες, ενώ αρκετοί τίτλοι- επιτέλους- αντιδρούν από τα χαμηλά επίπεδα έτους ή 52 εβδομάδων.

Μιας δεύτερης ματιάς χρήζει η απόλυτα εμπεριστατωμένη εκτίμηση της EFG Sec για την Alpha Bank, όπου εκτός των άλλων, εκτιμάται ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο συγχώνευσης της Alpha με άλλο τραπεζικό ίδρυμα.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v