Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής

Στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα, στην εξαμηνιαία έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την οικονομία, στις εισροές των ξένων κεφαλαίων κατά το επτάμηνο, αλλά και στην παραίτηση του προέδρου του NYSE Ρ. Γκράσο αναφέρονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής
Στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα, στην εξαμηνιαία έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την οικονομία, στις εισροές των ξένων κεφαλαίων κατά το επτάμηνο, αλλά και στην παραίτηση του προέδρου του NYSE Ρ. Γκράσο αναφέρονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής.

Χριστοδουλάκης: Στους βιομηχάνους αντεπιτέθηκε ο υπουργός Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης καταλογίζοντας τους ευθύνες για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό, τονίζει η Ελευθεροτυπία.

Αυθαίρετα: Για προεκλογικό πακέτο Νο 2 κάνουν λόγο τα Νέα αναφερόμενα στα αυθαίρετα, οι κάτοχοι των οποίων θα μπορούν από σήμερα να απευθύνονται στους Δήμους για φως, νερό – μετά την ανακοίνωση.

Η Ημερησία σημειώνει ποιους ευνοεί η ρύθμιση για τα αυθαίρετα, ενώ προσθέτει πως επισπεύδονται οι εντάξεις περιοχών στο σχέδιο πόλης. Στο νόμο για τις νομιμοποιήσεις, αναφέρεται η Ελευθεροτυπία, ενώ προσθέτει πως θα υπάρχουν δρακόντεια πρόστιμα για κάθε νέο κτίσμα, ακόμη και στους δήμους.

Σύμφωνα με το Βήμα το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή έως το τέλος του έτους, ενώ συμπληρώνει πως είναι υποχρεωτική η ασφάλιση όλων των οικοδομών. Διαιωνίζουν την αυθαιρεσία, είναι ο τίτλος της Καθημερινής για το σχετικό θέμα, η οποία επισημαίνει η κυβέρνηση αναιρεί τους νόμους, δίδει ρεύμα και νερό σε παράνομα κτίσματα έναντι ψήφων.

Η Εξπρές σημειώνει πως το σχέδιο νόμου για τη δόμηση και τα αυθαίρετα, ρυθμίζει αλλά δεν νομιμοποιεί, ενώ η Ναυτεμπορική συμπληρώνει πως υπήρξαν και υπουργικές αντιδράσεις στο πολεοδομικό νομοσχέδιο.

Σοφοκλέους: Προσωπικές βλέψεις, αντιπάθειες και φιλοδοξίες τραπεζιτών, μπλεγμένες με επιχειρησιακούς σχεδιασμούς και πολυετή πλάνα πανίσχυρων για τα ελληνικά δεδομένα ομίλων, βρέθηκαν στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα, με αφορμή την απότομη πτώση της Σοφοκλέους, όπως επισημαίνει ο Μέτοχος και Επενδύσεις.

Ξένα Κεφάλαια: Στα 10,52 δισ. ευρώ ανήλθαν οι εισροές των ξένων κεφαλαίων στο επτάμηνο, ενώ πέρυσι οι καθαρές επενδύσεις χαρτοφυλακίων των ξένων ήταν 6,05 δισ. ευρώ τονίζει η Ημερησία

ΔΝΤ: Εύθραυστη θεωρεί την ανάκαμψη της οικονομίας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην εξαμηνιαία του έκθεση για την οικονομία, όπως τονίζει το Βήμα. Η Καθημερινή αναφέρει πως το ΔΝΤ προχώρησε σε αυστηρή προειδοποίηση για τον πληθωρισμό, ενώ αναφέρει πως υπάρχει επιδείνωση στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

Grasso: Ο μυθικός μισθός ”έκαψε” σύμφωνα με την Ημερησία, τον πρόεδρο του NYSE Ρ. Γκράσο, ενώ συμπληρώνει πως πιθανός διάδοχος είναι ο ”γκουρού” Ουόρεν Μπάφετ.

Ευρωαγορές: Αποδόσεις 15% μέχρι το τέλος του 2003 αναμένει ο επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης της Barclays Global, Haydn Davies πως θα καταγράψουν οι ευρωαγορές, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στον Μέτοχο και Επενδύσεις.

Πληροφορική: Το αρνητικό επιχειρηματικό κλίμα και η αδυναμία προώθησης των έργων του Γ΄ ΚΠΣ ερμηνεύουν σε ένα σημαντικό ποσοστό την υποχώρηση της ζήτησης για προϊόντα και υπηρεσίες στην Ελλάδα για τον χώρο της πληροφορικής, όπως αναφέρει ο Μέτοχος και Επενδύσεις.

ΟΤΕ: Κλιμακώνεται η πτώση στη μετοχή του ΟΤΕ όπως αναφέρει το Βήμα, το οποίο παραθέτει σενάρια για τις πιέσεις στη μετοχή του Οργανισμού.

Γενική Τράπεζα: Ο όμιλος Marfin παρέλαβε τον ενημερωτικό φάκελο για τη Γενική, όπως αναφέρει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία η Aspis Bank δηλώνει ότι αναμένει τον διαγωνισμό. Το Βήμα τονίζει πως επιβεβαιώθηκε χθες το ενδιαφέρον της Marfin για τη Γενική.

Η Ναυτεμπορική σημειώνει πως το ενδιαφέρον για τη Γενική Τράπεζα εμφανίζεται ανανεωμένο και πολλαπλό.

Εμπορική Τράπεζα: Δημιουργικός δίαυλος επικοινωνίας αποκαταστάθηκε μεταξύ του υπουργείου Οικονομίας και της γαλλικής τράπεζας Credit Agricole, όπως αναφέρει η Εξπρές.

ΕΛΠΕ – Πετρόλα: Οι μέτοχοι των δυο εταιριών είπαν ”ναι” στη συγχώνευση όπως αναφέρει το Βήμα.

Kyklades Maritime: Τη ναυπήγηση τριών νέων δεξαμενόπλοιων ανέθεσε στα ιαπωνικά ναυπηγεία Universal Shipbuilding, η Kyklades Maritime, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v