Διόρθωση με το βλέμμα στις τράπεζες

Διορθωτικές τάσεις επικρατούν στη Σοφοκλέους, ενώ φαίνεται να επιβεβαιώνεται η εκτίμηση ότι η χθεσινή άνοδος ήταν τεχνική. Κινητικότητα αναμένεται να προκαλέσει στον τραπεζικό κλάδο η επίσημη παραδοχή ενδιαφέροντος του ομίλου Marfin για την εξαγορά της Γενικής.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σταθεροποιητική η μέχρι στιγμής εικόνα με το Γενικό Δείκτη να κινείται στο στενό εύρος των 2046- 2063 μονάδων. Το γεγονός πως ο δείκτης δεν δοκίμασε καν να υπερβεί την πρώτη ”αντίσταση” των 2.065 μονάδων, ενισχύει την εκτίμηση πως η χθεσινή αντίδραση οφείλεται κυρίως στην λήξη τριών σειρών συμβολαίων στην αγορά παραγώγων.

Παρόλα αυτά, οι αγοραστές σε μετοχές όπως η Εθνική, Alpha και Eurobank εμφανίζονται σε τιμές υψηλότερες, κάτι που δημιουργεί σχετική αισιοδοξία για τη συνέχεια. Το ζητούμενο άλλωστε για την αγορά είναι να συντηρήσει την όποια τάση από τη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας και μετά.

Στον τραπεζικό κλάδο, η επίσημη πλέον ανακοίνωση του ομίλου της Marfin ότι ενδιαφέρεται να εξαγοράσει τη Γενική μπορεί να δημιουργήσει τάση γενικότερα στον κλάδο. Ήδη η μετοχή της Γενικής αντιδρά κατά 5,12% στα 6,16 ευρώ, ενώ η εξέλιξη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει την κινητικότητα που επικρατεί στον κλάδο.

Εάν υποθέσουμε πως οι επιμέρους κινήσεις ξεκινούν από τη βάση του κλάδου δηλαδή το ταμιευτήριο την Αττικής και Γενική Τράπεζα, τότε θα πρέπει να περιμένουμε αυτή η τάση σταδιακά να αφορά και τα μεγαλύτερα ιδρύματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v