Ζητείται διάρκεια στην αντίδραση

Τεχνικής μορφής η αντίδραση, καθαρά βραχυπρόθεσμη και εύθραυστη, η διάρκεια της οποίας θα εξαρτηθεί αφενός από τη στάση των ξένων διαχειριστών, αφετέρου από τις εξελίξεις στο θέμα του Ταμιευτηρίου. Σίγουρα χρειάζονται 3- 4 θετικές συνεδριάσεις ώστε να μιλήσουμε για αλλαγή της αρνητικής ψυχολογίας και της βραχυπρόθεσμα πτωτικής τάσης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τεχνικής μορφής η μέχρι στιγμής αντίδραση του δείκτη που τον φέρνει προς τις 2.050 μονάδες και με συναλλαγές περίπου 25 εκατ. ευρώ (12.04’).

Το αν η αντίδραση αυτή μπορεί να έχει συνέχεια, σημειώνουν οι χρηματιστηριακοί κύκλοι θα εξαρτηθεί από την πορεία των συζητήσεων για το Ταμιευτήριο και την στάση κυρίως των ξένων διαχειριστών.

Όπως μας επεσήμαναν πριν από λίγο στελέχη της Εθνικής χρηματιστηριακής, αποτελεί ενθαρρυντική ένδειξη η παρουσία αγοραστών στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, αλλά και οριακά υψηλότερα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι απορροφάται η όποια προσφορά εκδηλώνεται μέχρι στιγμής, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οι αγοραστές ”τραβούν” υψηλότερα αρκετούς τίτλους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των Εθνική, Alpha και Τιτάν, ενώ από τη μεσαία, οι περιπτώσεις των Μυτιληναίου, Τέρνα, Folli Follie, και άλλων μετοχών αυτή της κατηγορίας.

Επίσης, στις θετικές ενδείξεις προσμετράται η συνολικότερα ικανοποιητική εικόνα των κλαδικών δεικτών, η σχέση ανοδικών/ καθοδικών μετοχών και βεβαίως η επαναδραστηριοποίηση ορισμένων επενδυτικών σχημάτων.

Όπως είχε τονιστεί και στο πρωινό σχόλιο, η λήξη των ΣΜΕ σειράς Σεπτεμβρίου, μπορεί να διαμορφώσει μια βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση, καθώς υπερισχύουν οι αγοραστές στην αγορά μετοχών, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο κλείνουν, χωρίς ζημία, θέσεις ”πώλησης” που διατηρούσαν στο ΧΠΑ από τις 25 Αυγούστου μέχρι και τις τελευταίες συνεδριάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v