Ισχυρές πιέσεις με αδύναμο τζίρο

Για μία ακόμη ημέρα οι τράπεζες (-2,08%) βρίσκονται στο στόχαστρο των πωλητών με αποτέλεσμα να παρασύρεται η αγορά προς τα επίπεδα στήριξης των 2.050 μονάδων. Μοναδική εξαίρεση από τα ”βαριά χαρτιά” ο τίτλος της ΔΕΗ (16,48 ευρώ), ενώ μόνον 25 τίτλοι κινούνται με θετικό πρόσημο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Για μία ακόμη ημέρα οι τράπεζες (-2,08%) βρίσκονται στο στόχαστρο των πωλητών με αποτέλεσμα να παρασύρεται η αγορά προς τα επίπεδα στήριξης των 2.050 μονάδων.

Μοναδική εξαίρεση από τα ”βαριά χαρτιά” ο τίτλος της ΔΕΗ (16,48 ευρώ), ενώ μόνον 25 τίτλοι κινούνται με θετικό πρόσημο.

Το αν θα κρατήσει ή όχι τις 2.050 μονάδες η αγορά είναι το ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης. Σε μια ημέρα με χαμηλές συναλλαγές, με κύρια χαρακτηριστικά τις απούσες τις ισχυρές χρηματιστηριακές και τους ξένους να προσβλέπουν σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

Το στοίχημα που παίζεται μεταξύ των παραγόντων της αγοράς είναι κατά πόσον στο υπόλοιπο της συνεδρίασης ο δείκτης θα καταφέρει να κρατηθεί υψηλότερα των 2.050 μονάδων.

Οι χαμηλές συναλλαγές, λιγότερες και από τη συνεδρίαση της Παρασκευής επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι πέραν όλων των άλλων υπάρχει και μια ιδιότυπης μορφής ”στάση” συναλλαγών από πλευράς ορισμένων χρηματιστηριακών.

Σε αυτό βέβαια βοηθάει ότι οι εντολές από πλευράς ξένων παραμένουν ελάχιστές και επικεντρώνονται σε 2-3 τραπεζικούς τίτλους και μόνο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμπεριφορά της μετοχής της ΕΧΑΕ με σημαντική προσφορά και απώλειες που φέρνουν τον τίτλο προς τα 4,58 ευρώ.

Είναι προφανές πως οι κάτοχοι προμετόχων και οι υφιστάμενοι μέτοχοι της ΕΧΑΕ έχουν κάθε εύλογο συμφέρον να ρευστοποιήσεις θέσεις τους στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, με σημαντικό κέρδος που προσεγγίζει το 1 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v