Ράθυμες διαθέσεις στη Σοφοκλέους

Σταθεροποιητικός ο χαρακτήρας της σημερινής συνεδρίασης, με τις συναλλαγές να υποχωρούν κατακόρυφα. Σε φάση συσσώρευσης η αγορά αν και ορισμένοι, μάλλον ισχυροί, παίκτες τοποθετούνται στις μετοχές των Alpha, ΔΕΗ και δευτερευόντως Εθνική και ΟΤΕ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στο στενότατο εύρος των 25 μονάδων εξακολουθεί να κινείται ο δείκτης.

Με κυρίαρχο και διαφοροποιό όμως στοιχείο την κατακόρυφη μείωση του ενδιαφέροντος, όπως αυτό αποτυπώνεται στα 80 εκατ. ευρώ συναλλαγών.

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις (εύρος τζίρου) η σημερινή συνεδρίαση μόνο ως ενδεικτική δεν μπορεί να θεωρηθεί. Άλλωστε η σχέση ανοδικών προς πτωτικές διαμορφώνεται τα τελευταία λεπτά σε 1 προς 3.

Από τις μετοχές του FT-20 Εθνική και Eurobank ”παλεύουν” τα 18 και 14 ευρώ αντίστοιχα.

Η μετοχή της Alpha κυμαίνεται στα 18,5 ευρώ ενώ ικανοποιητικά κέρδη ΔΕΗ και ΟΤΕ.

Στη μεσαία-χαμηλή κεφαλαιοποίηση άξιες αναφοράς συναλλαγές και κίνηση εμφανίζουν οι μετοχές της Βαλκάν,ΑΛΤΕΡ, Delta Singular, Τράπεζα της Ελλάδος, Μπαλής, Μαθιός, Μύλοι Κεπενού, Βέτεριν, αλλά και ΟΛΠ, Νάουσα, ΟΛΘ κ.α.

Με δεδομένες τις συναλλαγές και την απουσία επενδυτικού ενδιαφέροντος ο χαρακτήρας της σημερινής συνεδρίασης είναι καθαρά σταθεροποιητικός που μπορεί να οδηγήσει σε μια βραχυπρόθεσμη συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v