Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής

Οι επιπτώσεις από την κατάργηση των φοροαπαλλαγών, ο πόλεμος τιμών στα σούπερ μάρκετ, η βιομηχανική παραγωγή, οι κίνδυνοι και οι άμυνες της Σοφοκλέους, αλλά και οι αντιδράσεις των ξενοδόχων για την ”αυτοκατάταξη” απασχολούν μεταξύ άλλων τον οικονομικό Τύπο της Παρασκευής.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής
Οι επιπτώσεις από την κατάργηση των φοροαπαλλαγών, ο πόλεμος τιμών στα σούπερ μάρκετ, η βιομηχανική παραγωγή, οι κίνδυνοι και οι άμυνες της Σοφοκλέους, αλλά και οι αντιδράσεις των ξενοδόχων για την ”αυτοκατάταξη” απασχολούν μεταξύ άλλων τον οικονομικό Τύπο της Παρασκευής.

Φόροι: Με νέα φορολογική κλίμακα και με διαφορετικά φορολογικά κλιμάκια, αυξημένου αφορολογήτου ορίου, θα αντιμετωπισθούν από κυβερνητικής πλευράς οι επιπτώσεις της κατάργησης των ισχύουν σήμερα φοροαπαλλαγών, όπως τονίζει το Βήμα, το οποίο συμπληρώνει πόσο θα κοστίσει, αλλά και πως θα ανταγωνιστεί το ψαλίδισμα των εκπτώσεων που προβλέπει η Χάρτα Σύγκλισης.

Σοφοκλέους: Με κέρδη έκλεισε για δεύτερη συνεχή ημέρα η Σοφοκλέους, όπως σημειώνει η Ημερησία, η οποία τονίζει πως υπάρχουν σημάδια ισορροπίας μετά την πτώση.

Γιατί κινδυνεύει η Σοφοκλέους, αλλά και ποιες άμυνες διαθέτει αναφέρει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, ενώ μεταξύ άλλων επισημαίνει πως η αγορά ήλπιζε ότι η κυβέρνηση θα ξόδευε όλο τον προϋπολογισμό της χώρας ώστε να τονώσει το κλίμα στη Σοφοκλέους.

Επιχειρηματικά Κέρδη: Οριακή ήταν η βελτίωση της κερδοφορίας που πέτυχε η ελληνική επιχειρηματική δραστηριότητα το 2002, σύμφωνα με την ολοκληρωμένη εικόνα για την εξέλιξη των μεγεθών των επιχειρήσεων που έδωσε χθες η ICAP, έχοντας επεξεργαστεί τα στοιχεία ισολογισμών από 23.386 εταιρίες, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Η Εξπρές σημειώνει πως σύμφωνα με την έρευνα της ICAP ιδιαίτερα εμφανής ήταν η κάμψη στον τομέα του τουρισμού, λόγω της πτώσης της τουριστικής κίνησης, ενώ οι ζημίες των Ελληνικών Ναυπηγείων οδήγησαν σε πτώση και τον τομέα της βιομηχανίας.

Γ’ ΚΠΣ: Στον ”αέρα” βρίσκεται το Γ’ ΚΠΣ σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο που αναφέρει πως εγείρεται θέμα παύσης χρηματοδοτήσεων, ενώ επισημαίνει πως το θέμα ανακίνησε γνωμάτευση του ελεγκτικού συνεδρίου.

Βιομηχανική Παραγωγή: Κατά 1,7% αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή τον Ιούλιο, σύμφωνα με την Ημερησία, ενώ το Κέρδος αναφέρει πως τα σημάδια ανάκαμψης στη βιομηχανική παραγωγή αποπνέουν αισιοδοξία για θετικό κλείσιμο της χρονιάς.

Σούπερ Μάρκετ: Για πόλεμο τιμών στην αγορά για τα μερίδια κάνει λόγο η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία υπάρχει έντονος ανταγωνισμός για την αύξηση του ποσοστού στη λιανική πώληση, ενώ συμπληρώνει πως η απόφαση μεγάλης αλυσίδας καταστημάτων να ”παγώσει” τις τιμές 100.000 προϊόντων για 4 μήνες θα έχει ευνοϊκές επιπτώσεις στον τιμάριθμο.

Η Ναυτεμπορική σημειώνει πως η Carrefour Μαρινόπουλος προχωράει σε 4μηνο πάγωμα τιμών, ενώ η Καθημερινή κάνει λόγο για νέο γύρο ”πολέμου τιμών” στα ράφια των σούπερ μάρκετ, ενώ σημειώνει πως θα ακολουθήσουν και άλλοι στο τετράμηνο.

Σύμφωνα με την Εξπρές η απόφαση της Carrefour αναμένεται να έχει τις ερχόμενες ημέρες αλυσιδωτές αντιδράσεις, ενώ επισημαίνει πως ήδη η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον πρόεδρο του ΣΕΒΤ κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλο ο οποίο δήλωσε πως ”η τιμή πώλησης των προϊόντων στον καταναλωτή ορίζεται από το λιανεμπόριο”.

Αυτοκίνητα: Από τις 3 Σεπτεμβρίου ισχύουν τα νέα τέλη ταξινόμησης αυτοκινήτων και μοτοσικλετών τα οποία επιφέρουν απώλειες ύψους 20 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό, όπως ενημερώνει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Πριμοδοτήσεις: Στο σχέδιο πόλης θα μπουν χιλιάδες ιδιοκτησίες σε ολόκληρη τη χώρα τους επόμενους 18 μήνες, καθώς όπως αναφέρουν τα Νέα η κυβέρνηση αποφάσισε να ”πριμοδοτήσει” την εκπόνηση Πολεοδομικών Σχεδίων σε περιοχές που είτε δεν έχουν καθόλου είτε ζητούν την επέκταση του υπάρχοντος Σχεδίου.

Τηλεπικοινωνίες: Πως διαμορφώνουν τώρα την εμπορική τους πολική οι εταιρίες τηλεπικοινωνιών, αλλά και ποιες αναμένεται να είναι οι νέες τους κινήσεις αναφέρει ο Μέτοχος και Επενδύσεις.

Ναυτιλία: Στη ”χάρτα σύγκλισης” η ναυτιλία, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, η οποία τονίζει πως στόχος είναι η ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας και η διατήρηση της παγκόσμιας πρωτοκαθεδρίας της.

Αντασφάλειες: Ντόμινο αυξήσεων θα προκαλέσουν στην ιδιωτική ασφάλιση οι επερχόμενες ανατιμήσεις 15%-20% στα αντασφάλιστρα του 2004, τονίζει η Ναυτεμπορική. Σύμφωνα με το Κέρδος τα τελευταία χρόνια η ασφαλιστική και τραπεζική αγορά βρίσκονται σε πορεία σύγκλισης, ενώ μεγάλοι αντασφαλιστικοί οργανισμού έχουν ιδρύσει θυγατρικές εταιρίες χρηματοοικονομικών προϊόντων και ανταγωνίζονται τις μεγάλες τράπεζες επενδύσεων στον χώρο της διακίνησης κινδύνου.

Ξενοδοχεία: Για αντίδραση των ξενοδόχων στην ”αυτοκατάταξη” κάνει λόγο το Κέρδος.

Ολυμπιακή: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με απόφασή της καλεί την ελληνική κυβέρνηση να υποβάλλει πλήρη στοιχεία σχετικά με την αναδιάρθρωση και την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής, όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Hellas Can: Στην αποτυχημένη δημόσια προσφορά της Hellas Can αναφέρονται τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v