Επιστρέφουμε ανοδικά;

Τα θετικά μηνύματα από τις διεθνείς αγορές και η αναθέρμανση των ελπίδων και προσδοκιών για κάτι καλύτερο μπορούν να επιτρέψουν την περαιτέρω ανάκαμψη της Σοφοκλέους, όπως προκύπτει και από τις διαθέσεις των ισχυρών παικτών. Κρίσιμη η αντίσταση των 2.125-2.140 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Επιστρέφουμε σε ανοδική τροχιά με την προϋπόθεση ότι θα είναι ανάλογο το διεθνές κλίμα.

Εάν μάλιστα στις επόμενες μια το πολύ δύο συνεδριάσεις ο γενικός δείκτης διασπάσει την περιοχή των 2.125-2140 μονάδων (ΚΜΟ 50 ημερών) θα πρέπει να θεωρείται πιθανή η συνέχιση της αντίδρασης και πέραν των 2.180 μονάδων σε αυτή τη φάση.

Όπως σημειώνει η Εθνική Χρηματιστηριακή, οι εξελίξεις με επίκεντρο τον τραπεζικό κλάδο, βοηθούντος και του κλίματος διεθνώς, καθιστούν εφικτή την περαιτέρω βελτίωση του κλίματος της Σοφοκλέους.

Με την εκτίμηση αυτή φαίνεται να συμφωνεί και η Eurobank, που προσβλέπει σε ήπια ανοδική τάση.

Η μετοχή της Εθνικής θα πρέπει μέσα στις επόμενες δύο συνεδριάσεις να διασπάσει τα 18,4 ευρώ, η δε Eurobank τα 18,14, με την Alpha να παραμένει υψηλότερα των 18 ευρώ.

Κάτι τέτοιο φέρνει τεχνικά τον τραπεζικό δείκτη υψηλότερα των 3.710 μονάδων, παρασύροντας και το FT-20 και πάλι προς το επίπεδο των 1.095 μονάδων.

Η βελτίωση του κλίματος φέρνει και πάλι στο προσκήνιο και τη μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση όπου χθες διαφάνηκε δύναμη και ελπίδα για κάτι καλύτερο.

Να σημειωθεί το νέο υψηλό κλείσιμο της Panafon στα 6,22 ευρώ, η αντίδραση των συνήθως υπόπτων Γενικής Αποθηκών Αστήρ, ΔΟΛ. ΑΛΤΕ που συνήθως προηγούνται της αγοράς.

Η αντίδραση του Γρηγόρη, καθώς η διάθεση του πακέτου στο θεσμικό είχε πραγματοποιηθεί σε υψηλότερη τιμή, ενώ χρήζει προσοχής η απόφαση της Eurobank να αγοράσει 5 εκατ. μετοχές της.

Στη μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση να προσεχθούν οι μετοχές των Μινέρβα, Αττικής, Δρομέας, Κανάκης, Αστήρ, ΔΙΕΚΑΤ, Αθηνά, ΑΕΓΕΚ, ΟΛΠ, Unibrain, ΣΑΝΥΟ, Κορασίδης, Φουρλής και ορισμένες ακόμη μετοχές από τον κλάδο των εκδόσεων-Εκτυπώσεων.

Σημείωση από ”Πικραμένο βάζελο”: Παρουσιάστηκε χθες από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού κ. Σ. Κόκκαλη, και την IntraDevelopment το νέο γήπεδο του Καραϊσκάκη. Ένα πραγματικό κόκκινο ”θέατρο των ονείρων” και εμείς οι βάζελοι ακόμη παρακαλάμε τις Αρχές να μας επιτρέψει να ”τοποθετήσουμε” σκέπαστρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v