Ζητούμενο η αποκατάσταση κλίματος ηρεμίας

Συνεδρίαση έντονων διακυμάνσεων τόσο στην αγορά μετοχών όσο και σε αυτή των παραγώγων. Καταβάλλεται πάντως προσπάθεια να επέλθει κλίμα ηρεμίας, να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον για τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ώστε να βγουν και πάλι μπροστά οι αγοραστές ενόψει και του placement της Εθνικής.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία αποκατάστασης ζημιών και τραυματιών.

Όπως σημείωναν στελέχη ισχυρών χρηματιστηριακών, αυτό που προέχει είναι η εξισορρόπηση της αγοράς η ισχυροποίηση επιπέδων στήριξης, η σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των ”παικτών”.

Με τον τραπεζικό δείκτη να εμφανίζει κέρδη της τάξης του 0,9% (3.635 μονάδες) ”ανασαίνει” και το υπόλοιπο της αγοράς. Σε αυτή την προσπάθεια συμβάλει σήμερα και η μετοχή του ΟΤΕ με την τιμή της μετοχής να κινείται προς τα 9,9 ευρώ.

Είναι ενθαρρυντική η ένδειξη πως αντιδρούν και πάλι μετοχές εταιριών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, που υπέστησαν συντριπτικές ζημιές από τις 22 Αυγούστου μέχρι χθες.

Παρατηρείται όμως και μια παράλληλη αντίδραση μετοχών που είχαν πρωταγωνιστήσει στην αρχική ανάκαμψη του Απριλίου.

Αναφερόμαστε κυρίως στην κατηγορία μετοχών ΑΕΓΕΚ, Alfa Alfa Holdings, ΔΟΛ, Εθνική Ακινήτων και ορισμένων ακόμη που είχαν πρωτοανταποκριθεί στο ανοδικό κάλεσμα του Απριλίου.

Προς τα 7 ευρώ η μετοχή της Ιντρακόμ φλερτάρει και πάλι μετά 18 ευρώ η μετοχή της Εθνικής, γενικότερα κερδίζουν έδαφος δεικτοβαρείς μετοχές.

Μια επίσης ενθαρρυντική ένδειξη αφορά στη συμπεριφορά μετοχών που τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, με βάση τα αποτελέσματα εξαμήνου, αδικαιολόγητα μεγάλη διόρθωση.

Αναφερόμαστε κυρίως σε μετοχές όπως η Μηχανική, Τέρνα, Χατζηιωάννου κ.α. με σημαντικές χρηματιστηριακές ζημιές μέχρι και χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v