Νευρικότητα εν αναμονή της τιμής για Alpha

Εν αναμονή της ολοκλήρωσης της μεταβίβασης του 6,5% της Alpha σε ξένους, κυρίως, θεσμικούς συντηρείται το ενδιαφέρον για μετοχές του κλάδου, χωρίς να λείπουν οι έντονες πιέσεις, ιδίως στην Alpha Bank. Αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον για μετοχές εταιριών χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συνεχίζεται με σημαντική συμμετοχή ξένων οίκων η διαδικασία συμμετοχής, αλλά και διαμόρφωσης της τελικής τιμής διάθεσης του 6,5% της Alpha.

Ισχυρότατα ξένα ”σπίτια” φαίνεται να έχουν ήδη καλύψει την προσφορά, κάτι που φαίνεται να επισπεύδει τη σχετική διαδικασία. Κατά πάσα βεβαιότητα στην αυριανή συνεδρίαση θα ανακοινωθούν και οι λεπτομέρειες της μεταβίβασης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ξένος οίκος με έντονη δραστηριότητα τη χώρα μας με καθολική συμμετοχή στις αναδοχές φαίνεται αποφασισμένος να αναλάβει το μισό της έκδοσης.

Δεν είναι τυχαίο πως πρόσφατα η UBS υπενθύμισε την τιμή στόχο των 21,10 ευρώ για την Alpha Bank και τη σύσταση ”Buy 2” με αφορμή την υψηλή αποδοτικότητα των ιδίων κεφαλαίων της τράπεζας, αλλά και τα λειτουργικά της έσοδα.

Η συγκεκριμένη διαδικασία διάθεσης συντηρεί εύλογα το ενδιαφέρον των ”παικτών” τόσο γύρω από μετοχές του τραπεζικού κλάδου, όσο και για επιμέρους τίτλους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την τελευταία ώρα έχει αναζωπυρωθεί το αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές εταιριών της μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v