Ζητούμενο η στήριξη των 2.120 μονάδων

Οι εξελίξεις κυρίως από τον τραπεζικό κλάδο θα καθορίσουν την τάση αυτής της εβδομάδος, ενώ θα πρέπει να κρατηθεί η στήριξη των 2.120 μονάδων ώστε να κινηθούν ανετότερα όσα επενδυτικά σχήματα έχουν ενεργοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τράπεζες - τηλεπικοινωνίες και δευτερευόντως οι κατασκευές είναι οι κλάδοι που καλούνται να κάνουν τη διαφορά στις επόμενες ημέρες.

Σε ό,τι αφορά τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο οι επίσημες ανακοινώσεις των Ιντρακόμ και Vodafone μεταθέτουν για αργότερα τις όποιες εξελίξεις, καθώς οι δύο πλευρές παραδέχονται πως ”γίνονται συζητήσεις, συμφωνία όμως δεν υπάρχει”.

Άλλωστε και η επίσκεψη του μεγάλου αφεντικού της Vodafone, Αrrun Sharin, αποδόθηκε σε καθαρά... εθιμοτυπικούς λόγους.

Κατά συνέπεια το βάρος παραμένει στον τραπεζικό κλάδο, όπου η τελευταία έκθεση της Citigroup μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη εν όψει των επερχόμενων εξελίξεων.

Να σημειωθεί ότι η Citigroup θεωρεί ότι η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας βρίσκεται σε διαπραγμάτευση χαμηλότερα κατά 10% σε σχέση με τον κλάδο.

Αναφέρεται επίσης στην ισχυρή ανάπτυξη των καθαρών εσόδων της Eurobank αναθεωρώντας την τιμή στόχο στα 14,2 ευρώ ενώ θεωρεί ισχυρό όπλο της Alpha Bank την ταχεία ανάπτυξη στην στεγαστική πίστη.

Για τις προοπτικές όμως του τραπεζικού κλάδου αναφέρεται και ο Χρήστος Ελαφρός (EFG Eurobank Χρηματιστηριακή) εκτιμώντας (στο τελευταίο φύλλο του Μετόχου) πως ”η αύξηση του εμφανίζεται στη συνολική αγορά αναφορικά με τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου οφείλεται στην ανάκαμψη των κερδών του τραπεζικού κλάδου”.

Επίσης ο Βασίλης Καραρίζος (Marfin Hellenic) εκτιμά πως ”όλες σχεδόν” οι εταιρίες υψηλής κεφαλαιοποίησης είχαν ένα καλό εξάμηνο με αιχμή τις ΔΕΗ, Coca Cola, Εθνική Τράπεζα, Ελληνική Τεχνοδομική, αλλά και τις Folli Follie Γερμανός και Hyatt.

Ο ίδιος θεωρεί αρνητική έκπληξη τα αποτελέσματα του ομίλου Βιοχάλκο με προεξάρχουσα την Ελβαλ.

Συγκλίνουν λοιπόν προς τις τράπεζες οι εκτιμήσεις των ξένων και εγχώριων αναλυτών με τον κλάδο να χρειάζεται επειγόντως Είδηση προκειμένου να κρατήσει τα τρέχοντα επίπεδα τιμών και να παραμείνει σε συσσώρευση μέχρις ότου οριστηκοποιηθεί το σχήμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Μετοχές σηματωροί για σήμερα, περαν της Εθνικής Alpha και ΟΤΕ θεωρούνται οι Panafon, ΚΑΕ, ΕΧΑΕ, αλλά και οι Κορασίδης Βογιατζόγλου Εβροφάρμα, Βιοσώλ κοινές, Εθνική Ασφαλιστική, Λάμψα Θεμελιοδομή, ΟΛΘ, Ρόκας κ.α.

Το σημαντικό για σήμερα είναι η προάσπιση των μεσοπρόθεσμων επιπέδων στήριξης πέριξ των 2.120 μονάδων προκειμένου να μη διακυβευτεί η ανοδική τάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v