Ζητούμενo η σταθεροποίηση

Με ελάχιστες συναλλαγές και περιορισμένη εμπορευσιμότητα πιέζονται χαμηλότερα δεικτοβαρείς μετοχές του δείκτη, ενώ για μια ακόμη συνεδρίαση οι έντονες διακυμάνσεις δίνουν τροφή και αποδόσεις σε όσους δραστηριοποιούνται ταυτόχρονα σε ΧΑ και ΧΠΑ. Ενθαρρυντική μέχρι στιγμής η εικόνα αρκετών μετοχών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Έχοντας χάσει στο σύνολό τους τα κέρδη οι τραπεζικές μετοχές, η αγορά πιέζεται χαμηλότερα προς τις 2.135 μονάδες.

Δηλαδή σημαντικά χαμηλότερα της περιοχής των 2.155 μονάδων.

Το χαρακτηριστικό της διόρθωσης θεωρείται η με χαμηλούς τζίρους πίεση των μετοχών της Alpha προς τα 18,24 ευρώ, της Εθνικής προς τα 18,54 ευρώ, της Eurobank προς τα 14,38 ευρώ και της Εμπορικής προς τα 17,52 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό πως μετοχές όπως η Τιτάν, 3E Coca cola πιέζονταν με συναλλαγές λιγότερες των 100.000 τεμαχίων όπως και οι ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Μοτορ Οιλ, Βιοχάλκο.

Κύκλοι της αγοράς δικαιολογούν τις (και σήμερα) σημαντικές ενδοσυνεδριακές διακυμάνσεις στην ιδιότυπη εναλλαγή θέσεων που καταγράφεται μεταξύ των δύο βασικών αγορών (μετοχών και παραγώγων).

Σε γενικές γραμμές η σημερινή συνεδρίαση μέχρι στιγμής εμφανίζει εικόνα σταθεροποίησης γύρω από την περιοχή των 2.120 μονάδων.

Φαίνεται πως η διαδικασία συσσώρευσης δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Η πραγματική εικόνα της αγοράς αντικατοπτρίζεται στη σχέση ανοδικών/πτωτικών μετοχών. Μεταξύ των κερδισμένων μετοχών ξεχωρίζουν οι Ευροφάρμα, η Ιντερσάτ, η Βογιατζόγλου, Ινφορματικς, Κεραμεία Αλλατίνη, Fashion Box και Φοινιξ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v