Για το Cherokee ρε γαμώτο!

Τώρα έχουμε έναν πρόσθετο λόγο για να κυνηγούμε τις υπεραξίες στην Σοφοκλέους. Ο κύριος Πρωθυπουργός με το πακέτο των κοινωνικών του μέτρων δεν φρόντισε μόνο τους φτωχούς και αδυνάτους, αλλά και τους καλούς επενδυτές. Ίσως αύριο αποφασίσει να δώσει κάτι παραπάνω και στους βιομηχάνους, για να μην φωνάζουν κι αυτοί. Έχετε αμφιβολίες ότι πάμε για εκλογές;

Για το Cherokee ρε γαμώτο!
Τώρα έχουμε έναν πρόσθετο λόγο για να κυνηγούμε τις υπεραξίες στην Σοφοκλέους. Ο κύριος Πρωθυπουργός με το πακέτο των κοινωνικών του μέτρων δεν φρόντισε μόνο τους φτωχούς και αδυνάτους, αλλά και τους καλούς επενδυτές.

Ίσως αύριο αποφασίσει να δώσει κάτι παραπάνω και στους βιομηχάνους, για να μην φωνάζουν κι αυτοί. Έχετε αμφιβολίες ότι πάμε για εκλογές;

Είτε το θέλουμε είτε όχι η συζήτηση στο επόμενο χρονικό διάστημα θα περιστρέφεται αποκλειστικά γύρω από το θέμα των εκλογών. Πότε θα γίνουν, ποιος θα κερδίσει, πώς θα κερδίσουν τα κόμματα από την Σοφοκλέους. Ιδιαίτερα αυτό το τελευταίο μας ενδιαφέρει πολύ.

Η εμπειρία από την προηγούμενη εμπλοκή της Σοφοκλέους με τις εκλογές δεν ήταν ευχάριστη. Κι ενώ θα περίμενε κανείς ότι το πρόσφατο αυτό πάθημα θα απέτρεπε άλλες ανάλογες εμπειρίες, όλα δείχνουν ότι και στις επόμενες εκλογές οι μονομάχοι θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο που διαθέτουν...

Το κράτος είναι στην Ελλάδα ο μεγαλύτερος επιχειρηματίας. Είναι το ίδιο ελεγκτής και ελεγχόμενος. Ως εκ τούτου, ας μην μας παραξενεύει η εμπλοκή της Σοφοκλέους στην πεζή πραγματικότητα μιας προεκλογικής περιόδου.

Η κυβέρνηση το κάνει επειδή μπορεί. Το περίεργο είναι ότι η αντιπολίτευση σέρνεται στο παιγνίδι σαν να βρίσκεται στην αντίπερα όχθη. Οι πληροφορίες μας λένε ότι αυτή την φορά έχουν αποφασίσει στην Ρηγίλλης να μην πατήσουν την πεπονόφλουδα της Σοφοκλέους.

Να μην δώσουν την εικόνα (όπως συνέβη την προηγούμενη φορά) ότι μαζί με την κυβέρνηση αντιμάχονται και την άνοδο των τιμών των μετοχών. Αυτό είναι καλό για την αγορά. Αν όμως κρίνουμε από την αντίδρασή τους στις προχτεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, πολύ φοβόμαστε ότι δεν θα μείνουν για πολύ καιρό πιστοί σ’ αυτή τους την επιλογή.

Θα ήταν πολύ πιο έξυπνο (ίσως) αν διασκέδαζαν στην Ρηγίλλης τα μέτρα αντί να τα καταγγέλλουν ως προεκλογικά. Θα μπορούσε ο κύριος εκπρόσωπος, για παράδειγμα, να πάει την ίδια κιόλας ημέρα και να παραγγείλει ένα Cherokee.

Θα άστραφταν τα φλας των φωτογράφων και όλοι μας θα παίρναμε το μήνυμα... Το να ζητήσουμε από τα κόμματα να αφήσουν το Χρηματιστήριο έξω από τις εκλογές είναι μάλλον μάταιο. Ελπίζουμε, όμως, ότι στην αντιπολίτευση θα προσπαθήσουν αυτή την φορά, τουλάχιστον, να το διασκεδάσουν.

Οι επενδυτές από την πλευρά τους οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφού οι μέρες είναι πονηρές. Κι εκτός από τα προεκλογικά τερτίπια να έχουν την προσοχή τους και στις διεθνείς αγορές. Εκεί, βλέπετε, δεν παίρνουν σοβαρά υπόψη τους το γεγονός ότι εμείς πάμε για εκλογές...

Θανάσης Μαυρίδης

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v